Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC 7 - Botwinnik 3, 6,5-1,5

DSC7 behaalde gisteravond een ruime overwinning op Botwinnik. Daar zag het halverwege de avond allerminst naar uit. Gezien de stand op de diverse borden leek een algehele remise meer in de rede.
Hoe het tot in detail tijdens de partijen verliep, kan ik niet beoordelen. Zelf deed ik het langst over mijn partij. Heel af en toe keek ik wat rond, mijn tegenstander was zeg maar; ruimdenkend ;-) Dus ik liep vooral in het begin van de wedstrijd wat rond.
Daar zag ik wel dat de tijd die Lito voor stond, ruim drie kwartier, René er graag bij zou willen hebben. Met slechts enkele minuten op de klok verblunderde hij uiteindelijk zijn bijna gewonnen partij, de stelling was absoluut in zijn voordeel. Tijdnood speelde hem toch parten. Lito won uiteindelijk zijn partij na wat van geblunder van zijn tegenstander. Ook die gaf in schreeuwende tijdnood wat stukken weg. Lito had daar moeite mee, hij vond dat hij met mazzel gewonnen had. Ik zeg, hallo, tijd is ook een factor, prima gespeeld dus.
Adriaan won als vervanger van Jan van de Donk soeverein op bord een. Coen op bord twee had een gelijkwaardige stelling, hoorde dat inmiddels het vierde punt binnen was en bood remise aan. Daarmee was de winst zeker gesteld.
Zowel Rob als Antoon hadden voor twee pionnen een vol stuk in het voordeel, beiden wonnen uiteindelijk overtuigend. De partij van Arzhang op bord drie heb ik totaal gemist, hij won in ieder geval ook een punt.
Zelf speelde ik een solide partij, alhoewel ik toch zwaar onder druk kwam te staan in het middenspel. Voorzichtig liep ik langs een diep ravijn. Gelukkig zag ik bijtijds een touw om me aan vast te klampen.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap