Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC3 wint overtuigend

Met een overtuigende 6-2 winst op Charlois Europoort 2 is DSC3 het seizoen knap begonnen.
De op papier sterkere tegenstander hield lange tijd gelijke tred maar in de beslissende tijdnoodfase waren de Delftenaren slagvaardiger; met 4 x winst en 4 x remise werd de strijd ongehavend in ons voordeel beslecht: 6-2.


Na een paar uur spelen was het nog allesbehalve duidelijk dat wij zouden winnen.

Evert en Pieter Goossens, die dit jaar hun opwachting in het 3e maken, boekten prima gelijke spelen tegen sterke tegenstanders op de staartborden.

Daarna konden we twee overwinningen noteren.

Roland op 5 leek aan een koningsaanval ten onder te gaan, maar hij liet zien het beter te hebben gezien dan zijn tegenstander. Een venijnig tussenschaakje met een dame die en prise stond, leverde hem de winst op. Knap gespeeld!

Op 6 speelde Lucien een mindere opening maar zijn tegenstander koos vervolgens een voortzetting waardoor wit alsnog in zijn element kwam en een koningsaanval kon opzetten. Deze sloeg vervolgens fraai door met een punt als beloning.

Martin speelde op 2 een partij die nimmer uit balans was, had ik het idee. Toen er daar vervolgens voornamelijk lopers en pionnen resteerden werd de vrede getekend.

De tussenstand was toen 3,5  1,5 voor ons; dat hadden we vantevoren niet verwacht.

Op 4 speelde Pieter een partij waarbij hij zwart het initiatief op de koningsvleugel liet en waarbij hij zelf op de damevleugel actief was. Deze laatste vleugel werd zet voor zet door hem aangevallen met een pionwinst als gevolg. Toen zwart door kreeg dat hij zich beter kon concentreren op zijn rechterzijde van het bord was het te laat. Vervolgens kreeg Pieter de controle over de d- en c-lijn en wikkelde hij af naar een gewonnen eindspel.

Hans op 3 belandde in een eindspel met een kwal voorsprong. Dankzij een ver opgerukte e-pion en wat gemanoeuvreer met zijn toren bleef hij de witte loper de baas en besliste uiteindelijk zijn e-pion de partij.

Opnieuw winst voor DSC3; en dat zonder enige nederlaag!

Ook Onno leek zijn partij te gaan winnen, al leek het daar na de opening niet bepaald op. De kersverse papa werd met zwart teruggedrongen maar wist toch een tegenoffensief te creeren. Dat leidde tot een interessant eindspel van 2L + 6 pi (Wit) vs T + L + 3pi (Zwart). De zwarte loper moest zich offeren voor 2 witte pionnen. De toren offerde zich vervolgens voor L+pi. Hier had Onno op bord 1 secuur naar toe gespeeld. Zijn koning stond dusdanig gunstig dat deze een vrije aftocht had naar zijn eigen 3 verbonden vrijpionnen en de enig overgebleven pion van wit. De witte loper zou de 3 zwarte pionnen nooit hebben kunnen stoppen, wisten de omstanders. Maar om de een of andere onverklaarbare reden bood Onno remise aan&.. Noem het een black-out, of zo. Zijn tegenstander wist waarschijnlijk niet wat hij hoorde en nam het graag aan.

En zo kwam er een fraaie 6-2 eindstand op de borden te staan en zijn we momenteel zelfs (gedeeld) koploper in 3G. Dat smaakt naar meer&..

De individuele resultaten waren als volgt:

DSC Delft 3 2034 Charlois Europoort 2 2044 6 2
1. Onno Verbaken 2099 Marcel Schroer 2164 ½ ½
2. Martin Glimmerveen 2087 Kees van Drunen 2187 ½ ½
3. Hans Stam 2075 Hans Uitenbroek 2094 1 0
4. Pieter Buzing 2066 Sascha Ottenhof 1859 1 0
5. Roland ten Have 2046 Albert Kamman 1939 1 0
6. Lucien van de Lisdonk 2024 Jelle Wiering 2030 1 0
7. Evert van der Hooven 1974 John Leer 2054 ½ ½
8. Pieter Goossens 1905 Arjen Kouwenhoven 2024 ½ ½

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap