Delftse SchaakSite - Jeugdpagina van de Delftsche SchaakClub

Simultaan jeugd

Op 23 augustus is het schaakseizoen voor de jeugd weer begonnen. Natuurlijk met de simultaan tegen de jeugd-clubkampioen van het vorige seizoen. Dat was Marianne Zelitchenko.

Om half zeven zag Marianne met lede ogen aan hoe de rijen tafels ter weerszijden steeds langer werden om het groeiende aantal tegenstanders een plek te geven. “Simultaan spelen is leuk”, moet zij gedacht hebben, “maar tegen 34 tegenstanders!” Met frisse moed of de moed der wanhoop, dat was aan haar niet af te lezen. Hoe dan ook, ze begon aan de klus.

En het waren niet alleen véél tegenstanders. Zij hadden zich ook nog eens voorgenomen, hoe jong en onervaren soms ook, zich niet zomaar gewonnen te geven. Waarom zouden ze ook? Het seizoen is net nieuw en je wilt er natuurlijk het beste van maken! En een kans om de clubkampioen te verslaan krijg je maar weinig.

Na een klein uur waren er nog maar twee partijen klaar. Beide winst voor de simultaangeefster. Om kwart voor acht zouden de senioren alweer staan te trappelen voor hun simultaan, dus werd besloten een “versneller” in te zetten. Jan-Pieter de Vries, de nummer 2 van de competitie 2003 – 2004 werd gevraagd en bereid gevonden Marianne op haar rondes langs de borden achterna te gaan. Met z’n tweeën gaat het misschien sneller, maar je moet wel het plan van je medespeler doorgronden.

Kortom, toen om kwart voor acht de zaal al vol liep met senioren én ouders, werd er op vrijwel alle borden nog geschaakt. Er moest dus gearbitreerd worden. Flauw natuurlijk, maar er zat niets anders op. Er werden snel drie arbitrageteams gevormd (een beoordelaar en een schrijver) en in no-time waren alle partijen beoordeeld en geteld.

Uitslag: 15 winst, 14 remise en 5 verlies. Ofwel 22 punten uit 34 partijen. Een mooi resultaat.
Eén ding staat vast: volgend jaar hebben we een andere jeugd-clubkampioen. Want Marianne doet komend seizoen mee met de interne van de senioren. Jan-Pieter en Roland trouwens ook. Dus liggen er kansen voor een nieuwe “generatie”.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap