Delftse SchaakSite - Interne competitie van de Delftsche SchaakClub

Interne Competitie N5: Oud-voorzitter op dreef

Er werden maandag 18 partijen gespeeld in de interne competitie. Daarnaast speelden DSC6 en DSC8 externe partijen tegen Promotie 3 en Wassenaar 1. Voor de vijfde week op rij zat het Denksportcentrum dus gezellig vol.

In de A-groep debuteerde Ismaël Woudt, een jeugdige speler met veel talent wiens ratinggrafiek de afgelopen periode veel overkomsten vertoont met de formule y=x. Zijn rating van 2056 bleek net een maatje te klein voor Ted Barendse die na een goed begin van het seizoen nu stijf bovenaan de A-groep staat. Wellicht doet onze oud-voorzitter weer een greep naar het clubkampioenschap dit jaar?! Jouke, die maandag in 3 verschillende landen was stapte haast direct uit het vliegtuig de speelzaal binnen. Met een gezond kleurtje van zijn vakantie en een paar-dagen-baardje nam hij het op tegen vermoeidheid en Kees van der Meer en wist weg te komen met een halfje. Theo Rekveldt deed voor het eerst dit seizoen weer mee aan de interne en bewees in de A-groep thuis te horen door Rob Smits te verslaan. Henk van den Belt had de witte stukken tegen Richard Oranje die na een slechte start van het seizoen vrijwel onderaan de A-groep bungelde. Richard bewees zichzelf een dienst door een goede partij te schaken en hoewel het einde van de partij plotseling kwam toen Henk en toren in liet staan was dit zeker mede door de druk die Richard op Henk zijn stelling had gezet.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Ismaël Woudt-Ted Barendse (J)0-1
2Jouke van Gosliga-Kees van der Meer½-½
3Lars Visser (J)-Erik Both0-1
4Theo Rekveldt-Rob Smits (J)1-0
5Henk van den Belt-Richard Oranje0-1
6Henrik Tamerus-David Boersma½-½


In de B-groep was er een directe strijd tussen de twee koplopers. Sumit Ganguly had wit tegen Ed Eveleens maar kon het symbolische voordeel van de witte stukken niet verzilveren. Ed ging er zelfs vandoor met het hele punt en staat zo met een ongeslagen score van 4-0 bovenaan de B-groep. Shandijean Shindi is jong en hongerig om promotie te maken naar de A-groep. Hij verschalkte Victor van der Kloet in zijn weg omhoog en staat nu tweede in de B-groep. Ook nieuwe voorzitter Henk Stipdonk is bezig met een goede campagne. Tegen René Weerts won hij een aantal pionnen en schoof hij daarna soepel de partij uit. Collega bestuurslid René Poots had een moeilijke kluif aan André van der Weijde. De koning van René was gestrand in het centrum en bleek vatbaar voor tactische dreigingen die René materiaal kostten. René bleef het nog lang proberen maar moest uiteindelijk in een hopeloos verloren pionneneindspel opgeven. Jeugdspeler Mats Borgen, waarvan ik eerst nog twijfelde of ik hem in de c- of b-groep in moest delen, liet zien dat de hij zich prima thuisvoelt in de b-groep door Tom Stoek te verslaan. Corniel Nobel kwam na een atypisch slechte start voor hem eindelijk van de 0 af ten koste van Hugo van der Laan. Bekijk vooral het commentaar van Corniel hieronder.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Sumit Ganguly-Ed Eveleens0-1
2Shandijean Shindi-Victor van der Kloet (J)1-0
3Gerard Bilars-Edgar Huisman0-1
4Henk Stipdonk-René Weerts1-0
5René Poots-André van der Weijde0-1
6Jan van den Bolt-Kees Korving0-1
7Martin Verolme-Eric Wagter1-0
8Tom Stoek-Mats Borgen0-1
9Hugo van der Laan-Corniel Nobel0-1


De C-groep was rustig door een aantal afmeldingen en het extern spelen van DSC8. Ernst Hanewald, die tot maandag onverslagen was was ingedeeld tegen Thomas Bredewoud die ook sterk begonnen was aan de najaarscompetitie. Ik heb helaas geen details van de partij gezien maar Thomas kwam als overwinnaar uit de bus en heeft zich nu samen met Ernst genesteld in de kop van de C-groep. Nieuw gezicht Youri Zwarts nam het op tegen Bernard Bot maar had het erg lastig. Youri raakte vroeg materiaal kwijt en moest daarna lijdzaam toezien hij de zwarte stelling ontmanteld werd.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Ernst Hanewald-Thomas Bredewoud0-1
2Jose Soto García-Bert van der Willik1-0
3Bernard Bot-Youri Zwarts1-0
4Wim Meijer-Simon Dirkse0-1


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

er zijn 3 reacties: lees | reageer
Prinsenstad-toernooi



de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap