Delftse SchaakSite - Interne competitie van de Delftsche SchaakClub

Interne Competitie N4: Wit begint en wint

De vierde ronde van de interne competitie leidde wederom tot een volle zaal. Er werden 22 partijen in de interne competitie gespeeld, daarnaast speelden DSC3 en DSC9 externe wedstrijden. Met 72 schakers lijkt de trend van hoge opkomst voorlopig niet te keren, een goed signaal.

In de A-groep hadden de zwartspelers het erg moeilijk. Ted Barendse won een fraaie partij, Kees van der Meer maakte volgens Ted maar één echte fout maar werd daar dus vakkundig voor afgestraft. Gert Legemaat doet er alles aan om zijn verloren clubkampioenschap terug te halen en rekende in een tactisch complexe partij af met Petra Randic. Shyam moest serieus aan de bak. In zijn uitstap naar de A-groep moest hij het meteen opnemen tegen Erik Both en dat liep niet goed af voor Shyam. Het verhaal van de avond is zonder twijfel Sofya Blanter die Richard op remise wist te houden met zwart. Na de opening kwam ze nog haast wanhopig naar de bar om te klagen over het feit dat ze een pion achterstond en haar stelling moeilijk was. Wat ze echter vergeten was, en later vrolijk kwam vertellen, was dat ze eerder al een pion gewonnen had en het dus materieel gelijk stond. Richard heeft nog lang geprobeerd druk te zetten maar moest uiteindelijk in remise berusten toen na wederzijdse promotie zijn laatste pion met schaak geslagen werd en er alleen dames en koningen op het bord overbleven.
A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Ted Barendse (J)-Kees van der Meer1-0
2Timo Bottema-Jorick Laan1-0
3Gert Legemaat-Petra Randic1-0
4Erik Both-Shyam Balasubramanian1-0
5Henk van den Belt-Sander van Gennip1-0
6Richard Oranje-Sofya Blanter˝-˝
7Martin Glimmerveen-Alexander Bruschke1-0


Simon Broos nam het in de B-groep topper op tegen Ed Eveleens. Online waren de heren elkaar al meermaals tegengekomen en Ed had geen goede score tegen Simon. Dat weerhield Ed er niet van om tegen Simon het volle punt binnen te slepen. Shiraz kreeg een reglementair punt vanwege de absentie van Gerard Bilars. Sumit verstevigde zijn greep op de koppositie door te winnen van René Weerts en ook Michael Stoops sorteert met deze overwinning op André van der Weijde voor op promotie.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Simon Broos-Ed Eveleens0-1
2Shiraz Alhasan (J)-Gerard Bilars1-0R
3René Weerts-Sumit Ganguly0-1
4Willem de Koster-Victor van der Kloet (J)0-1
5André van der Weijde-Michael Stoops0-1
6Christophe Rebreyend-René Poots1-0
7Hugo van der Laan-Jan van den Bolt0-1
8Varun Kancharla-Simon Dirkse1-0
9Jan van de Donk-Tom Stoek0-1


In de C-groep waren er weer twee nieuwe deelnemers. Quirine had Jochem meegenomen. Hem wachtte het zware gelag van de Italiaanse opening van Frank en in een knotsgekke opening waar een pion op f7 verloren ging met schaak en even later zwart met dezelfde paard-loper combinatie de pion op c2 óók met schaak sloeg was het Frank die aan het langste eind trok. David was voor de tweede keer bij DSC, wellicht het eerste lid dat via Discord binnen is gekomen, en verloor van Joshua die stappen gezet heeft in zijn schaakontwikkeling. Tom was de tweede introducé. Tom is de buurman van Sander en zij spelen regelmatig samen een potje en nu was het voor Tom tijd om het eens op te club te proberen. Noteren was nog een klus en de partij was snel in Tom zijn nadeel beslecht maar een paar potjes snelschaak en wat biertjes brachten verlichting.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Martin Verolme-Jose Soto García1-0
2Frank de Zwart-Jochem Broshuis1-0
3David Spitsbaard-Joshua Huijbregts0-1
4Tom Vriend-Sid0-1
5Quirine Langeveld-Wim Meijer1-0
6Obaida Al-Assbahi-Bernard Bot0-1


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

er zijn geen reacties: reageer
Prinsenstad-toernooi



de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap