Delftse SchaakSite - Externe competitie van de Delftsche SchaakClub

DSC-K4 gaat ten onder tegen Philidor Leiden

Dit verslag had er veel eerder moeten zijn, maar de teamleider zat te veel te schaken en vergat alles...

Op 11 februari moesten we het als DSC-K4 opnemen tegen hoofdconcurrent Philidor Leiden 3. Al een ronde eerder werd duidelijk dat we heel erg ons best moesten doen om die promotieplek te behouden. Er werd zelfs wat geschoven met de teamopstelling (we hebben keuze uit 13 spelers). Wat na ronde 1 makkelijk en easy leek, was na deze ronde een beetje een onuitgekomen droom geworden. We zijn afgezakt naar de 5e plek. Nevertheless, een harde strijd werd gestreden, ondanks de minder positieve uitslag, iedereen deed heel sterk zijn best.

Verslagen van spelers:

Sander - Mijn tegenstander speelde de Alapin variant van het Siciliaans met wit. Ik besloot om voor het eerst de variant met Pf6 te spelen, hoewel ik de theorie daar niet heel goed ken. Dat ging mij aanvankelijk redelijk af, maar kwam later toch in de problemen. Het voordeel was echter dat zowel ik als mijn tegenstander dat niet doorhadden. Wij werden na de partij door omstanders gewezen op een gedwongen matvariant voor mijn tegenstander die wij beiden hadden overzien. Mijn tegenstander had heel veel tijd besteed op zoek naar die variant, maar zonder resultaat. Dat zorgde ervoor dat hij netaan de tijdcontrole haalde. Wat er resteerde was een eindspel paard tegen loper waar niet veel leven in zat. Mijn tegenstander bood remise aan. Ik heb nog even gewacht met het aannemen daarvan, maar toen op de andere borden duidelijk was geworden dat wij definitief hadden verloren heb ik het aanbod aangenomen. Er zat echt niet meer in.

Sofya
Ik kreeg iets wat op Tarrash leek op het bord, en dat was eerste keer in een serieus partij. Zat zo lang na te denken over hoe het precies moet, dat ik al heel snel in tijdnood kwam. Ik stond na 13 zetten al met 22 min op de klok. Eerst kwam mijn tegenstander +7 te staan, en merkte het niet. Toen kwam ik +9 te staan en merkte het niet. En uiteindelijk wist ik net goed genoeg een overgebleven +4 uit te melken.

https://lichess.org/study/WEEf5XFr

Rob - Slechte partij gespeeld.
Na een rustige opening ten onrechte een afruil vermeden.
Daarna ging het snel bergafwaarts.

Roelof - mijn potje plus wat analyse;
https://lichess.org/study/M9JFgAjy
ze waren wel pittig!

Shandijian Shindi- Ik was zwart
E4 c5 Pf3 pc6 d4 cxd4 Pxd4 e6 c4 Pf6 Pc3 Lb5 e3 Pxe4 Dg4 Pxc3 Dg7


 



En in deze positie heb ik een mooi zet gespeeld. ...Df6
Dxf6 Pe4+ ...Pxf6 en ik sta een kwalitayt voor, na 10 zetten ofzo heeft hij opgegeven

Ahmad - My opponent played his very well prepared French. I tried gambiting a pawn in the opening to create some imbalances in the position but he continued to play ultra super solidly and as a result, emerged a clean 2 pawns up from the opening. Overall a bad game on my part, I’ll have to revise a better plan to take on the French.

Ed - Ik had een leuke partij. We speelden allebei vol op de aanval. Ik kon remise maak door eeuwig schaak. Maar gezien de stand van 2-4 hadden we daar niets aan en speelde ik door. Ging helaas alsnog mis toen ik een fout maakte.

Victor - Ik speelde Larsen’s opening (1. b3), maar de opbouw verliep niet optimaal. Wel kon ik door een paardzet naar d4 een remisestelling bereiken, maar het opspelen van mijn toren op de d-lijn was veelbelovender. Toen ik echter daarna alsnog de eerder goede zet paard d4 speelde zag ik over het hoofd dat de toren niet meer terug kon, en verloor ik de kwaliteit. Dit verlies viel niet meer goed te maken, dus enkele zetten later gaf ik de partij op.

 DSC41714-Philidor Leiden 317612½ - 5½
1Gennip van, A.D. (Sander)1862-Heuff, F. (Floris)1898½-½
2Blanter, S. (Sofya)1738-Amsterdam van, J.A.G. (Jan)16991-0
3Smits, R.C.M. (Rob)1770-Valstar, J.M. (Jasper)18210-1
4Westerink, R.V. (Roelof)1707-Pancharajah, A. (Abisan)17630-1
5Shindi, S. (Shandijean)1707-Vergeer, M.M.J. (Michiel)17111-0
6Diab Diaz, A. (Ahmad)1698-Leede de, T.P. (Tjeerd)17080 - 1
7Eveleens, E. (Ed)1700-Vijver, J. (Jonathan)17570 - 1
8Kloet van der, V. (Victor)1530-Segers, J.C. (Job)17270 - 1

er zijn geen reacties: reageer
Prinsenstad-toernooi



de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap