Delftse SchaakSiteDSC Oliebollentoernooi

2018

Joost Michielsen heeft na een barrage het oliebollenschaaktoernooi van 2018 gewonnen. Hij bleek in de barrage te sterk voor Gert Legemaat, die hem in de tienkamp nog had verslagen.

Op Kerstavond waren 18 snelschakers en een handvol toeschouwers naar het denksportcentrum gekomen. Er werd eerst in twee 10-kampen een voorronde gespeeld, waarna de besten zich plaatsten voor de hoogste finale groep en de anderen voor de tweede finale groep. Omdat een aantal spelers ervoor koos wat eerder naar huis te gaan werd er uiteindelijk 1 finalegroep gevormd.

De finalegroep werd een bijzonder spannende aangelegenheid. Uiteindelijk eindigden 4 spelers binnen een half puntje afstand van elkaar. Joost Michielsen, die met een punt voorsprong de slotronde inging, werd in die ronde verslagen door en bijgehaald door Gert Legemaat. Daardoor eindigden Bram van der Velden en Ted Barendse op een gedeelde derde plaats, met een halfje achterstand op de twee koplopers.

Om de winnaar van het toernooi te bepalen werd vervolgens een barrage gespeeld. In twee spannende snelschaakpartijen toonde Joost zich in de tijdnoodfase tweemaal handiger dan Gert Legemaat. Daarmee won hij de editie van 2018 van het oliebollentoernooi.