Delftse SchaakSite

DSC7 Op de valreep weer een nipte winst

Tegen WSC 5 uit ging het team voortvarend van start met een vlotte winst van invaller Paul van Riet (bord 6). Ook op de overige borden zag het er goed uit in het begin van de avond.

Maar toen, met nog een half uur te gaan, keerden de kansen. Kees Huijgen op bord 1 stond materieel slechter, Kees Korving op bord 2 remiseerde in een gewonnen stand, Leonie Beck op bord 3 dreigde in een gewonnen stand onder de voet te worden gelopen, Nico 't Hoen op bord 4 was in een remisestelling beland, Bart Vlasblom op bord 5 stond gelijk maar was in hevige tijdnood beland, René Torenstra op bord 7 stond positioneel slechter en Simon Dirkse op bord 8 speelde remise.

Bij deze stand van 1-2 voor ons, maar met een slecht gevoel over de afloop, ging Nico forceren. Hij kwam in een heftige tijdnood en zag daardoor niet dat Bart won en de overige remise speelden (2˝-4˝). Nico verloor zijn dame, ging door de vlag en gaf gefrustreerd zijn tegenstander een hand.

Met drie overwinningen van 4˝-3˝ en een verlies van 4˝-3˝ bezet DSC7 de vierde plaats. En blijft vermoedelijk behouden voor de 2e klasse HSB.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap