Delftse SchaakSite

DSC3 verslaat Haagse Toren 1

Het derde team van DSC heeft haar derde overwinning geboekt. Haagse Toren 1 werd met 5,5-2,5 verslagen.

De wedstrijd begon goed, met een overwinning van invaller Michael Stradinger. Een vlotte koningsaanval sloeg genadeloos door.

De tweede overwinning was voor Arno, die een variant op het bord kreeg die hij wel eens bekeken had. Lang ging alles gelijk op, maar nadat wit een stuk offerde nam zwart te snel een pionnetje in het centrum en kwam een tempo te kort om de koning te verdedigen.

Even later verloor Teun. Hij begon met een tijdvoorsprong, maar speelde vervolgens de opening niet handig. Zijn tegenstander profiteerde en won.

Jaap bracht de marge weer op twee. Na een interessante pot kwam een stelling met twee lichte stukken voor Jaap tegen een toren en een pion voor zijn tegenstander op het bord. Jaap oogde wat beter te staan, maar stond even later gewonnen toen hij met zijn paard een vork op koning en toren mocht plaatsen.

Bobby voegde het vierde punt toe aan het totaal. De stelling oogde lange tijd in evenwicht, maar Bobby trok uiteindelijk aan het langste eind. Ook Willem-Jan moest nog lang werken, maar wist zijn voordeeltje uit te buiten.

Koert leek goed uit de opening te zijn gekomen, maar zag het voordeel daarna verdampen. Zijn tegenstandster leek daarna de beste papieren te hebben, maar wist geen beslissend voordeel te verwerven.

Henrik tenslotte kwam ongelukkig uit de opening. Zij stukken stonden niet ideaal, en hij kwam vervolgens in de problemen. Hij moest het punt aan de tegenstander laten.

Zo kwam de totaalstand op 5,5-2,5. Na de moeizame start met 0 uit 2 heeft DSC3 nu 6 matchpunten uit 5 wedstrijden.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap