Delftse SchaakSite

DSC2 verliest dramatisch

DSC2 heeft weer eens op een vreselijke wijze matchpunten weggeven tegen het sterke Oud Zuijlen. Er werd verloren met 5-3, maar een kleine overwinning was meer op zijn plaats geweest.

Na een nederlaag van Pieter Buzing wonnen Kim Meulenbroek en invaller Henrik Tamerus en toen begon de ellende. Patrick verblunderde een toren in betere stelling en gaf op. Dolf Beltz verprutste een moeilijk eindspel, maar het ergste gebeurde bij invaller Jaap Flohil. In de KNSB spelen we 40 zetten in 2 uur en Jaap heeft al heel wat keren meegespeeld en zou op de hoogte moeten zijn. Het was zelfs nog aan het begin door de wedstrijdleider verteld, maar op zet 35 toen hij mat in 2(!!!) kon geven ging hij rustig door zijn vlag.

Zo stonden we plots 4-2 achter en bleven Walter Anema en Frank van Zuthpen over in moeilijke stellingen. Hun opdracht was simpel: winnen.

Frank forceerde een opening in een dichte stelling maar verblunderde plots een stuk en de partij. Walter daarentegen wist een klein plusje langszaam uit te buiten en uiteindelijk na 7 uur de winst naar zich toe te trekken.

Zo verloren we met 5-3 en kunnen we constateren dat we dit seizoen teveel matchpunten door stommiteiten hebben weggeven, de doelen moeten bijstellen en zorgen dat we niet degraderen.

er zijn 15 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap