Delftse SchaakSite

DSC5 eet pizza en verliest van Rijswijk

DSC5 heeft vanavond pizza gegeten. Waar de een een pizza nam met spek nam de ander er eentje met kaas. Weer een ander ging voor de pizza met tonijn, ook niet verkeerd trouwens. Lekker cola'tje erbij, of anders een ijsthee. Kortom genoten:het was erg lekker!

Met de wedstrijd tegen Rijswijk ging het wat minder: we verloren met 6½-1½.

Dat ging alsvolgt:

Bord 1: Roelof (wit), Stond naar mijn smaak erg fijn en had, in tegenstelling tot wat zijn tegenstander van plan was (frans), een open stelling Hij had echter wat minder tijd, en in het late middenspel hingen er wat pionnetjes. Dit brak hem uiteindelijk op.

Bord 2: Joel, Vrij rustig opgebouwde partij, maar uiteindelijk stond hij met zwart vrij goed, toen zijn tegenstander tactisch remise aanbood. Dit kon Joel niet aannemen vanwege de (ik schat) 3-0 achterstand. Hij kon helaas de weg naar winst niet vinden, en nam remise, toen hij als laatste nog bezig was.

Bord 3: Mark, kwam op zeer verrassende wijze (1. e4) in een koningsindier terecht. Ik had het idee dat hij toch wel een goede variant hiervan had. Maar bij al een flinke achterstand voor ons liet hij een loper insluiten en kon hij dus de vlag strijken.

Bord 4: Martin. Mijn tegenstander speelde met wit wat lafjes, dus ik kwam wel erg lekker uit de opening. Ik kreeg het loperpaar, en toen beging ik een positionele blunder om hem ook nog een iso te geven. Gelukkig zag mijn tegenstander spoken en kreeg hij inderdaad ook nog een iso. Hij kreeg wel twee mooie torens op de f-lijn, en ik zette mijn torens niet optimaal neer. Uiteindelijk speelde hij het niet goed, waardoor ik al mijn stukken goed kreeg, en mijn loper veel sterker was. In tijdnood ging ik gewoon opportunistisch ten aanval, hierbij miste mijn tegenstander een weerlegging, en ik een Txf2+ offer wat direct uit was. Uiteindelijk een eindspel Toren+ongelijke loper en ik 2 pionnen meer. Toen ik de derde ook won, was het wel gedaan, maar ik had weinig tijd. Gelukkig leek ik toen zijn loper te winnen, maar hij bleek zijn koning zo neergezet te hebben dat het ook mat was. De eer was gered!

Bord 5: Marco, kwam erg plezierig uit de opening, ik citeer: "een tempo meer in een stelling die ik goed ken". Maar helaas berekende hij een afwikkeling verkeerd. Zijn tegenstander kreeg wel een iso, maar ook het loperpaar. Later gaf hij een pion weg, en daarna speelde hij gedesillusioneerd a-tempo, en de volgende zet bleek een stuk te verliezen. Hij speelde het eindspel van zijn tegenstander met een stuk meer nog heel lang door, maar zijn tegenstander kreeg dat natuurlijk wel voor elkaar.

Bord 6: Olivier, verloor een pionnetje in de opening, en leek daarvoor geen compensatie te hebben. Echter hij kreeg uiteindelijk wel het loperpaar, en zijn stukken stonden veel actiever, dus het zou me niks verbaasd hebben als hij ergens dat pionnetje weer terug had kunnen winnen. Hij had echter teveel tijd verbruikt. Dus in tijdnood gaf hij ook nog een stuk weg. Helaas!

Bord 7: Diederik, beetje onduidelijke stelling. Zijn tegenstander kon niet meer rokeren, maar zijn koning stond veilig aangezien zijn stukken actiever waren, en Diederik dus moest verdedigen. Ook hij kreeg steeds minder tijd, en bij het uitrekenen van een variant gaf hij op zet 1 materiaal weg. Ook dit ging verloren.

Bord 8: Roland, kwam lekker uit de opening, met ruimtevoordeel. Op een gegeven moment dacht hij een stuk te winnen, maar helaas, dat klopte niet. Zijn tegenstander kreeg een open g-lijn, maar Roland zijn koning stond. In de daaropvolgende aanval schijnt Roland dan zijn dame weg te hebben gegeven, maar zijn stelling was al onfris... Hij had dus de twijfelachtige eer als eerste klaar te zijn.

er zijn 12 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap