Delftse SchaakSite

Nederlaag voor DSC8

Vandaag heeft DSC8 weer voor het eerst sinds een lange tijd verloren, deze keer was Pomar 2 te sterk voor ons.

Als eerste was Gino Lobato (bord 7) klaar, hij had nee gezegd tegen een remisea-aanbod van zijn tegenstander, ging door en verloor een paar minuten later...

Als tweede was Rick Beekenkamp (bord 8) klaar met zijn partij, na een toren te hebben weggegeven, kon hij toch de schade beperken en een half puntje binnenslepen.

Op bord 3 speelde ik. Ik had van mijn tegenstander gewonnen door de dame van mijn tegenstander in te sluiten, dit kon hij alleen maar voorkomen door een paard op te offeren. Nadat ik daarna nog een paard won, gaf mijn tegenstander op.

Bij Ben Sedee ging het ook goed, door drie pionnen voor te staan en de stukken af te ruilen, kon zijn tegenstander niet meer voorkomen dat Ben ging promoveren met een pion, en daardoor een dame voor kwam te staan. Hierdoor kwam de stand op 2 voor ons en 1 voor Pomar.

Na deze stand ging het alleen maar bergafwaarts. Eerst verloor Jop van Roosmalen, doordat hij volgens mij een stuk achter stond. Daarna verloor Thomas Cornelissens, die op bord 6 speelde, terwijl hij een hele tijd gelijk stond. En Arnout van der Linden (bord 1) en Stevan Mast (invaller, bord 2) konden ook niet voor puntjes zorgen.

Arnoud stond eerst een pion achter, en kwam daarna slechter te staan. Stevan had per ongeluk een stuk weggegeven, terwijl hijj toch naar mijn mening eest beter stond. Hierdoor kwam de stand te staan op 2 voor DSC8, tegen 5 punten voor Pomar 2.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap