Delftse SchaakSite

DSC9 wint spannende wedstrijd van Rijswijk 4

Het negende boekte een 5-3 overwinning op het vierde van Rijswijk.

Het scoreverloop was wisselend. Nadat Paul van Riet DSC op een voorsprong had gezet, nam Rijswijk de leiding over. René Herbold en Maik van Veldhoven moesten de vlag strijken.

Het was invaller Rick Plomp die met een overwinning de stand gelijk trok. Hij stond met een stuk en twee pionnen tegen een toren iets beter, maar zijn tegenstander had tevens geen tijd meer over en ging door de vlag. Frans Smit had ondertussen echter een stuk verloren, en daarmee nam Rijswijk wederom de kop.

Er waren nu nog drie partijen bezig. Gerjan van der Dussen had in de loop van de partij een kwaliteit gewonnen, en een zeer goede stelling bereikt. Zijn tegenstander geloofde het wel, en gaf op.

Het stond nu gelijk, maar een matchpunt voor DSC9 leek al in de knip. Aad de Jong stond namelijk een volle toren voor. Zijn tegenstander probeerde het nog wel, maar zag al spoedig meer materiaal sneuvelen, en ging uiteindelijk mat. Het was daarmee 4-3 voor DSC, en alleen Leo Zuijdgeest speelde nog.

De partij van Leo trok dus veel bekijks. En de toeschouwers kregen ook waar voor hun geld! De speler van Rijswijk stond een kwaliteit achter, maar had een sterke koningsaanval. Echter, hij zat ook in tijdnood.

Leo moest secuur spelen, aangezien er een paar vervelende matdreigingen in zaten. Toen zijn tegenstander een kwaliteit terug gaf mistte hij er echter eentje. Dat was gelukkig geen drama, want hij was het zelf die mat had kunnen geven. Het bleef dus uitermate spannend. De vlag van de Rijswijk-speler stond op vallen, maar die van Leo was ondertussen ook al in de laatste 5 minuten beland.

Maar de Rijswijker greep in die fase mis, en verloor een stuk. Daarmee was tevens zijn koningsaanval weg, en met nog enkele seconden op de klok gaf hij op. Daarmee kwam de eindstand op 5-3.

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap