Delftse SchaakSite

DSC1 verliest van Eindhoven

Werd vorig jaar in de tweede ronde gewonnen van Eindhoven, wat het begin was van een uitstekend seizoen, ditmaal bleek Eindhoven met 6-4 te sterk voor DSC1.

Alle titelaspiraties kunnen nu de ijskast in na deze onnodige nederlaag tegen. Michiel van Wissen, Gert Legemaat en Richard Oranje verloren, terwijl uit deze drie partijen zeker 1 punt had kunnen komen. De mooie prestaties waren er gelukkig van Arend van Dop en Marten Wortel werden zo teniet gedaan.

Zonder Ted Barendse - die wegens als trainer aanwezig is op het WK - schoof iedereen vanaf Arend van Dop een bord door en wellicht heeft ons dat deze keer opgebroken.

Bobby Voogt de topman van ons derde viel de vorige maal in Utrecht goed in , maar werd ditmaal in recordtempo opgebracht door Miedema. Vorig jaar werd dezelfde Miedema in snelreinvaart door Anema wegeschoven. Een slecht voorteken dus.

Vervolgens viel er plots een remise bij Kees van der Meer, de teamleider weer eens voor een voldongen feit plaatsend. Ook Leo moest door eeuwig schaak in remise berusten.

Na overwinningen van Arend van Dop en Marten Wortel en de nederlaag van Michiel van Wissen (hij won een pion, maar verloor door onachtzaamheid de partij) en een remise van Nick van der Lijn bracht de stand op 4-4 met nog twee partijen te gaan. Beiden stonden echter slecht tot verloren.

Richard Oranje kwam goed uit de opening, vond het juiste plan maar speelde toch wat anders en vergooide vervolgens ook de remise door verkeerd af te wikkelen. Een kansloos eindspel werd alleen nog maar doorgespeeld ter morele steun van Gert Legemaat en om de druk op zijn tegenstander te leggen.

Gert Legemaat ondertussen, stond inmiddels ook verloren en de deceptie was compleet. Er rest niets anders dan de batterijen opladen en ons op te maken voor de strijd tegen degradatie.

(tekst van teamleider toegevoegd)

er zijn 9 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap