Delftse SchaakSite

DSC2 speelt gelijk tegen Venlo

Winst was noodzakelijk om nog enige kansen op een kampioenschap te hebben. Winst zat er lang in, maar helaas werd op het eind een remise toreneindspel verloren en behaalde DSC2 maar een gelijk spel tegen Venlo.

Helaas is het weer niet gelukt om een wedstrijd te winnen, en het zag er nog wel zo goed uit. De voorbereidingen waren prima verlopen. Zowel Venlo als wij speelden in de sterkste opstellingen.
Rond de eerste tijdcontrole kwamen pas de eerste uitslagen beginnen. Begonnen werd met een teleurstellend verlies van Jan Willem. Hij kwam zeer goed uit de opening, wilde echter forceren naar een gewonnen stelling, kwam bedrogen uit en verloor.
Frank bracht gelukkig de stand in evenwicht door redelijk makkelijk te winnen. Vanaf de opening had hij initiatief dat langzaam groter en groter werd.
Kim speelde tegen een >2300 speler, waarop hij zich goed had voorbereid. Deze voorbereiding wierp zijn vruchten af. Zonder grote problemen bleef de stelling binnen de remise marge, welke uitslag net voor de tijdcontrole overeengekomen werd.
Op bord 1 ging het daarna mis met Dolf. In tijdnood brak hij de stelling open met f5 (terwijl f6 noodzakelijk was), offerde hij een kwaliteit waarbij hij een vrijpion kreeg maar hield te weinig over om dreigend te blijven en verloor.
Hierna was het de beurt aan Joram om de stand weer op gelijke hoogte te brengen. met zwart wist hij een klein voordeeltje langzaam uit te bouwen, een pion te winnen en af te wikkelen naar een gewonnen eindspel.
Bleven over Patrick, Walter en Pieter bij een stand 2 1/2- 2 1/2. Er waren grote kansen op de overwinning maar het mocht niet zo zijn. Patrick won zijn iets betere stelling (zijn verderop in deze draad). Pieter wist echter zijn betere stelling net niet te winnen, wat echter geen ramp zou zijn als Walter zijn eindspelletje maar remise gehouden had. En ook daar leest U verder over in deze draad.

Zo werd het niet meer dan 4 - 4. er had weer meer ingezeten maar het kwam er weer niet uit. Dan maar de rest winnen ??!!

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap