Delftse SchaakSite

DSC7 wint ook de 2e wedstrijd

Vooraf zou ik hebben getekend voor een 4-4 tegen de Haagse Toren. Onze rating was gemiddeld 1603 en van onze tegenstanders 1672.

Lange tijd zag het ernaar uit dat het inderdaad 4-4 zou worden. Nico op bord 4 speelde met wit een opbouw die hoort bij een koningsgambiet terwijl zwart stug met Pirc doorging. Nadat de aanval van Nico was afgeslagen, zat er niet meer in dan remise. Even later speelde Wout Cool op bord 5 ook remise. Hij had juist een aanval over zich heen gehad die hij op zijn Wouts pareerde (1-1).

Simon Dirkse op bord 6 zag een paard over het hoofd (1-2), maar invaller Paul van Riet (bord 8) was in een gewonnen eindspel beland waarin hij pionnen aan het snoepen was (2-2). Maar, oei, bij een gelijke stand zag Rene Torenstra op bord 7 de implicaties van een grote afruil over het hoofd: hij kwam een stuk achter te staan (2-3).

Tja, als je dan ziet dat de tegenstander van Cees Huijgen (bord 1) een mataanval over het hoofd ziet waardoor Kees gewonnen komt te staan, en Leonie Beck (bord 2) en Gerrit Bussmann (bord 3) gelijk staan, dan denk je als teamleider: die 4-4 zit in de pocket. En inderdaad, Gerrit speelt remise en Kees wint (3-3). Dus Leonie hoeft alleen nog maar... Maar Leonie doet veel meer!

Wat Ajax niet lukt, namelijk publiek trekken, lukt Leonie wel! Zij wint in een torens/dame-eindspel een loper en zet een mooie matcombinatie in. Alleen... haar tegenstander pleegt kamikaze. Door eerst te offeren in haar koningsstelling dreigt hij Leonie mat te zetten. Die ziet hij over het hoofd en Leonie zet hem mat, wint de partij en wint de avond voor DSC7.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap