Delftse SchaakSite

DSC3 kopje onder tegen Wassenaar/Bobby Fischer

Het derde team heeft het niet kunnen bolwerken tegen het favoriete Wassenaar/Bobby Fischer 1; het werd 1-6 voor de gasten.

De overwinning kwam geenszins automatisch tot stand. Op een aantal borden hadden de gasten wel een plusje, maar het duurde tot laat op de avond voordat de eerste partij beslist werd. Uiteindelijk verloren 6 DSC-ers.

Arno Wiersma had na een hele partij keepen een remise-eindspel bereikt, maar miste in wederzijdse tijdnood een tussenschaakje en verloor. Bobby Voogt wist op het tweede bord een nette remise te behalen tegen Frank Erwich.

Op het derde bord leek er lang niets aan de hand voor Matthijs Ransijn, maar na dameruil buitte zijn tegenstander zijn sterke paard uit. Jaap Flohil kwam op bord vier al vlot een pionnetje achter. Dit werden er later zelfs twee, waarna hij langzaam ten onder ging.

Koert ter Veen mocht het opnemen tegen Dennis Ruygrok. Dit deed hij met verve; in hetmiddenspel ruilde hij zijn dame tegen een toren en stuk van Dennis. Het oogde duidelijk beter voor Koert, maar aan het einde van de partij ging het toch nog mis. Willem-Jan van der Broek speelde een enerverende pot. In een scherpe stelling koos hij echter net het verkeerde plan, verloor een stuk, en daarna de partij.

Teamcaptain Teun Timmerman boekte de eninge overwinning voor DSC3. Hij leek na verloop van tijd duidelijk minder te staan, maar kon gebruik maken van de hevige tijdnood van zijn tegenstander. Aan bord acht kwam Henrik Tamerus een pionnetje achter in het middenspel. Ook hij wist het daarna niet bij elkaar te houden.

Daarmee was een dikke nederlaag een feit. Niet heel verrassend tegen zo'n sterk team (gemiddeld 150 ratingpunten meer schat ik), maar er zijn toch wel een aantal halfjes gemorst.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap