Delftse SchaakSite

DSC2 redt het niet tegen Paul Keres 2

Helaas heeft DSC2 haar tweede wedstrijd tegen Paul Keres 2 met 5-3 verloren. DSC2 was aardig verzwakt omdat de vaste krachten Patrick de Bas, Frank van Zuthpen (beiden verhinderd) en Walter Anema (viel in in DSC1) niet meededen.

Met drie invallers werden er te weinig punten gehaald om de wedstrijd naar hun hand te zetten, hoewel er wel meer in gezeten had.

Sicco Verwer verloor als eerste waarna Willem-Jan Weenink in remise berustte. In de tijdnood fase verloor Kim Meulenbroek zijn grip op de stelling en kwamen we met 2- achter. Met de overige 5 partijen kon het nog alle kanten op.

Henrik Tamerus was zeer slecht uit de opening gekomen, maar had nog remise kansen. Pieter Buzing had in tijdnood de winst laten liggen, en was in een moeilijk eindspel beland.
Arno Wiersma had in het middenspel een pion gewonnen en stond beter en Joram was in een dameeindspel beland met een pion meer.

Dolf Beltz won een boeiende partij op bord 1 van Anton Rosmuller. Na een geweldig offer (Pe5) kon hij snel winnen, echter hij gaf zijn tegenstander kansen en stond zelfs slechter. In de tijdnood won hij door met een ander stuk sterk op e5 (Txe5) te komen.

Henrik en Pieter slaagden er echter niet in hun partij naar hun hand te zetten, beide verloren waardoor de matchpunten al naar Paul Keres gingen.

Joram op den Kelder wist zijn dameeindspel niet te winnen en alleen Arno slaagde er op het eind in om zijn sterke tegenstander te verslaan.

Zo verloren we met 5-3 en wordt de volgende wedstrijd zeer belangrijk. We spelen dan tegen de koploper Venlo. Verliezen we dan wordt het een zeer moeilijk seizoen, winnen we dan kan het nog iets moois worden.

auteur: Dolf Beltz

er zijn 7 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap