Delftse SchaakSite

DSC2 behaalt met moeite een 4-4 gelijkspel tegen Hilligersberg

Best wel teleurstellend, maar het goede gevoel bij een aantal spelers was er dus nog niet.
Joram en ik verliezen op bord 2, resp. 1. Joram komt minder uit de opening (met wit!) verliest een stuk, probeert nog veel (trucjes) maar verliest uiteindelijk als eerste. Dolf volgt. Caro Kann wordt niet goed begrepen en daar waar de stelling dicht geschoven dient te worden brak ik hem open en verloor.
Jan Willem en Pieter wonnen hierna hun partijen (ik weet echter niet hoe, alleen dat het voor JanWillem wel makkelijk was) en Bobby wist de remise veilig te stellen in een gelijkopgaande strijd. Een kleine overwinning werd nog verwacht want zowel Walter, Frank als Patrick stonden iets beter. Omdat bij Walter een remise toreneindspel op het bord kwam na de tijdnoodfase bood hij remise aan wat geaccepteerd werd. Frank zat op dat moment met zijn tegenstander te vluggeren. Frank stond beter, haalde de 40 zetten maar bleef doorvluggeren. Hij verklaarde naderhand dat hij ervan uitging dat hij beter kon vluggeren dan zijn tegenstander. Maar op zet 47 gaf hij plots een toren weg? Dan toch maar de rust nemen na zet 40! Zo stond het 3 - 4

Bleef over Patrick. Hij had een zeer lastig eindspel met veel stukken en 1 pion meer. Zeer langszaam boekte Patrick vorderingen, en op zet 60 won Patrick een tweede pion. Optisch leek het gewonnen maar de druk op Patrick was enorm. Geheel DSC hing over zijn bord heen en dan het hoofd maar koel houden!??! In de uitvluggerfase wist Patrick ook een stuk te winnen maar dreigde er een dolle toren. Het publiek vreesde maar Patrick omzeilde de dolle toren op een prima manier en wist zijn tegenstander in vliegende tijdnood MAT te zetten. Een geweldige prestatie waardoor we in ieder geval 1 matchpunt hebben overgehouden aan dit duel. Er zijn er nog 8 te gaan.

auteur: Dolf Beltz

er zijn 10 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap