Delftse SchaakSite

Interne Competitie N8: In de schaduw van het eerste

Ik had de uitslagen weer eens op de club laten liggen, vandaar deze uitslagen op de donderdagavond. Afgelopen maandag was net als de twee maandagen daarvoor weer een bijzonder drukke avond op de schaakclub. Bernard en Khaled begonnen hun partij zelfs in de bar vanwege het gebrek aan zitplaatsen in de zaal. Het eerste en derde speelden extern en waar het eerste de winstreeks voortzette met een 6-2 overwinning op Rijswijk moest het derde met 3-5 de eer aan Scheve Toren laten.

In de A-groep speelde Yasin alweer zijn tweede partij in de interne competitie. Yasin is een oude bekend van onze club en na een aantal jaar niet gespeeld te hebben heeft Henrik hem laatst weten te strikken voor een wedstrijd met het DSC K1 en is hij sindsdien ook aangesloten bij twee interne rondes. In de eerste ronde moest hij nog met remise genoegen nemen tegen Sicco, maar deze week ging hij pal voor de kampioensambities van Alexander staan door hem in een marathonpartij (om half 12 was de partij nog bezig) te verslaan.

Cagla, de vriendin van Yasin, speelde ook weer haar tweede wedstrijd in de A-groep. Voormalig A-groep speler Tom maakte even een uitstapje om de A-groep even te maken en moest dat meteen bekopen met een verliespartij.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Alexander Bruschke-Yasin Sari0-1
2Kees van der Meer-Bob Voogt-
3Henk van den Bos (J)-Sander van Gennip1-0
4Albert Kemeling-Christophe Rebreyend0-1
5Tom Broekhuizen-Cagla Yaren Aslan0-1


Corniel heeft hieronder al uitgebreid uitgewijd over zijn overwinning op Jan van de Donk, en komt met deze overwinning dichter bij de podiumplaatsen in de B-groep. Wie ook een veelbewogen avond had was Henk. Hij stond twee pionnen achter, maar had door zijn loperpaar, actieve toren en slechte witte stukken flinke compensatie.

Diagram
 

Even later had hij een pion terug en leek het vrij duidelijk dat ondanks de extra pion het wit was die op moest passen om er niet vanaf te gaan.

Diagram
 

Na wits laatste zet 37. Pe4 speelde Henk het moeilijk verklaarbare Lxb4 en gaf pardoes een kwaliteit weg. Henk sprak mij even aan terwijl ik langsliep en liet vol weemoed weten dat hij alle schade uit de opening gerepareerd had om zonder reden een kwaliteit weg te blunderen. Hij had er duidelijk een hard hoofd in er nog iets te redden viel en speelde met tegenzin verder. Victor wist echter niet het juiste plan te vinden en het lukte henk de laatste pionnen af te ruilen en te eindigen in L+L tegen L+T. De heren kwamen meteen na het slaan van de laatste pion remise overeen. Typisch zo'n partij waar allebei de partijen minder gelukkig naar huis gaan dan dat ze begonnen waren.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Edgar Huisman-Cock Hazeu-
2Jan van de Donk-Corniel Nobel0-1
3Simon Broos-Tom Stoek-
4Willem de Koster-Kees Korving-
5Victor van der Kloet (J)-Henk Stipdonk-
6Hugo van der Laan-Martin Verolme0-1
7Rob Smits (J)-Wytze Rol0-1
8Mark Bas de Leur-Jan van den Bolt0-1
9Bernard Bot-Khaled Elsandel0-1


In de C-groep doet Ferdinand het eigenlijk altijd goed en zo wist hij ook deze week Simon te verslaan. Marco van Geest, een nieuw clublid wist het andere nieuwe clublid Koen van Veelen te verslaan. Na twee partijen in de B-groep, waarvan de laatste een fout van mij (sorry Ruud!) mocht Ruud weer aansluiten in de C-groep. Een verdienstelijke remise tegen Bert was het resultaat. Michel van Baal is ook een relatief nieuw gezicht op de club en wist Ernst te verschalken.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Simon Dirkse-Ferdinand Schreuder0-1
2Koen van Veelen-Marco van Geest0-1
3Ruud Fontijn-Bert van der Willik-
4Michel van Baal-Ernst Hanewald1-0
5Charlie Hylarides-Lon Mau-Asam1-0


De tussenstand voor de huidige ronde is hier te vinden.

Opmerking over de stand
Ik heb van verschillende mensen wat vragen gekregen over de ranglijst en dat de eigenwaardeverdeling voor bepaalde spelers verkeerd leek. Ik heb het onderzocht en het bleek inderdaad dat de eigenwaardepunten niet goed toegekend werden. Ze horen toegekend te worden op basis van positie, de nummer 1 het hoogste aantal en aftellend naar de laatste speler in de C-groep. Er stond een instelling verkeerd en de eigenwaardepunten werden niet toegekend op basis van positie op de ranglijst maar op basis van score. Het resultaat was de spelers bovenaan de B en C groep een veel te hoog aantal eigenwaardepunten had en spelers onderaan de A en B groepen een (veel) te laag aantal. Dat veroorzaakte hele grote puntengaten in de groepen die niet meer te dichten waren. Ik heb de instelling nu aangepast, en de eigenwaardepunten worden nu goed toegekend. Dit betekent dat je deze ronde een (grote) verschuiving kan zien in je score doordat het systeem de scores heeft herberekend met de correcte instelling. Bedankt voor de oplettendheid aan de mensen die me hierop gewezen hebben.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
Agenda

February
Mon26DSC 4 - Voorburg 1
 Grand Prix Rapid (4)
 Schaakmat Westland 3 - DSC 7
March
Sat 2Caissa 1 - DSC 1
 DSC 5 - Rijswijk 2
 DSC 6 - Promotie 3
 Oegstgeest 1 - DSC 3
 Sliedrecht 3 - DSC 4
Mon 4DSC 8 - Scheve Toren 2
 Promotie 1 - DSC H2
Thu 7Botwinnik 3 - DSC 6
 OPK (5)
Mon11DSC 5 - Wassenaar 1
 DSC 9 - Pomar 1
 Interne Competitie: V4
 RSC Belgisch Park 1 - DSC 3
Mon18Training (3)
Fri22OPK (6)
Sat23DSC 1 - Purmerend 1
 DSC 2 - Botwinnik 1
 DSC 3 - Kennemer Combinatie 3
 DSC 4 - Erasmus 2
 Rijswijk 2 - DSC 6
 Voorschoten 3 - DSC 5
Mon25Interne
 Schaakmat Westland 2 - DSC 4
Fri29Prinsenstadtoernooi
April
Tue 2Lightning Chess
 Rijswijk 4 - DSC 9
Mon 8Training (4)
Thu11OPK (7)
Sun14DD 1 - DSC 4
 DSC 1 - Promotie 1
 DSC 3 - Haeghe Ooievaar 1
 DSC 6 - Haeghe Ooievaar 2
 DSC 7 - Schaakhuis 2
 DSC H2 - SHTV 1
 RSC Belgisch Park 2 - DSC 5
 SHTV 3 - DSC 8
Mon15Interne
Sat20HWP Haarlem - DSC 1
 HWP Haarlem 2 - DSC 3
 Philidor 2 - DSC 2
Mon29Grand Prix Rapid (5)
May
Sun19Kroegloperstoernooi

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap