Delftse SchaakSite

DSC-H9 energiek van start

DSC9: energiek van start

Op maandag 11 oktober is het negende team van DSC gestart in de vierde klasse van HSB met een energiek gelijkspel 3-3 tegen het tweede team van Lierse. DSC9 (voorheen DSC8) bestaat uit een mooie mix van meer ervaren schakers en jonge schakers die de mogelijkheid hebben om ervaring op te doen in een externe competitie.

Het team heeft 2 debutanten bij deze eerste wedstrijd. Maneesh aan bord 5 was snel klaar en behaalde met zwart het eerste punt voor DSC. Milan aan bord 6 opende zijn partij met Pf3 en kwam vanuit deze opening beter te staan. Een dubbele aanval op paard en dame versterkte zijn positie nog verder. Helaas ging hij een paar zetten later een dameruil uit de weg die wel nodig was geweest om het voordeel te behouden. Zwart won het stuk terug en niet veel later kwam wit daardoor in een mat-net terecht. Kortom een spannende en leerzame partij.

Aangezien de andere schaakverenigingen van de HSB veel minder teams hebben dan DSC is het rating-verschil aan de “top”borden vaak groot. Na een pittige strijd verloor Bert pas in de tijdnoodfase zijn partij aan bord 1 tegen een Lierse collega met 350 elo punten meer. Ook Ernst moest na een stevige strijd zijn koning neerleggen.

Nick aan bord 4 schotelde zijn tegenstander de Engelse opening voor. Nick speelde heel actief. Helaas zag hij, in het middenspel, een dreiging over het hoofd en verloor een stuk. Hij liet zich daardoor niet ontmoedigen, bleef agressief spelen en stuurde zijn kleine witte strijdmakkers naar voren. Zijn tegenstander maakte een grote fout op de 26 ste zet waarvan Nick direct profiteerde door een winnende mat aanval in te zetten. 2 zetten later gaf zijn tegenstander op.

Tot slot Maik aan bord 3. Hij kwam met de Philidor gelijkwaardig uit de opening. Hij speelde in het middenspel duidelijk actiever dan zijn tegenstander. Maik won op zet 17 eerst een pion en daarna ook nog een paard. Dan is het zaak om vanuit dit voordeel af te wikkelen naar een voordelig eindspel. Uiteindelijk vergat zijn tegenstander om met zijn loper een cruciaal veld te blijven dekken, waarna een paardenvork met torenwinst en promotie op de volgende zetten voldoende was om het laatste punt te maken voor DSC9.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap