Delftse SchaakSite

Interne Competitie N1: Oud en Nieuw

12 september was de eerste avond van de interne competitie van 2022-2023 en het was traditiegetrouw gezellig druk. Martin Verolme, oud-dscer, kwam na een schaaksabbatical van 8 jaar weer langs en ook Wim Kortis en Jan Torenstra speelden na een tijd niet op de club te zijn geweest weer hun eerste partij. Naast de oude, bekende gezichten waren er ook een hele rits nieuwkomers. Petra Randic, Jasper Hupkes, Kasper Uithof, Mikola Schlottke, Bauke Schenkelaars, Thomas Bredewoud en Jan van den Bolt debuteerden allen in de interne competitie.

In de A-groep deed ook Timo Bottema weer mee. Het uitvallen van zijn trein vanuit Amsterdam had een slecht voorteken kunnen zijn maar Timo liet zich niet van de wijs brengen en won van Richard Oranje, die daarmee zijn eerste verliespartij in meer dan een jaar interne competitie opgetekend zag worden. Gert Legemaat profiteerde optimaal van Richards uitglijder en won in een naar horen zeggen spectaculaire aanvalspartij van Erik Both. Gert offerde met wit een stuk maar kreeg daarvoor veel spel. De situatie stabiliseerde en Gert, nu nog maar een kwaliteit achter voor een pion, had een prachtig loperpaar, een pionduo op d5-e6 en een kwetsbare zwarte koning op f8. Met een combinatie van matdreigingen op de achterste rij en d5-d6 wist Gert de verdediging van Erik te breken en trok hij de partij definitief naar zich toe. Lucien van de Lisdonk had een prima Grand-Prix achtige stelling opgetuigd tegen Ansh Jakhari zijn Najdorf maar blunderde een cruciale pion en wist het jeugdtalent het in het vervolg niet meer moeilijk te maken. Debutanten Jasper en Petra moesten in boeiende partijen hun meerdere erkennen in Jorick Laan en Henk van den Bos maar bewezen met hun spel allebei een aanwinst te zijn voor de A-groep. Corniel Nobel, die dicht bij de grens van 1800 KNSB is en misschien wel topfavoriet is om de B-groep te winnen, mocht alvast wennen in de A-groep maar verloor van Rob Smits.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Gert Legemaat-Erik Both1-0
2Wim Kortis-Ted Barendse (J)˝-˝
3Richard Oranje-Timo Bottema0-1
4Lucien van de Lisdonk-Ansh Jakhari0-1
5Kees van der Meer-Bob Voogt˝-˝
6Jasper Hupkes-Jorick Laan0-1
7Petra Randic-Henk van den Bos0-1
8Kasper Uithof-Henk van den Belt1-0
9Corniel Nobel-Rob Smits (J)0-1


Ook de B-groep was goed bezet. Het niveau in de B-groep is dit seizoen hoog en iedereen zal vanaf het eerste moment moeten presteren als ze willen promoveren. Kersverse vader Christophe Rebreyend nam het op tegen Tom Stoek, die op een haar na promotie naar de A-groep had gemist in het voorjaar en ondanks de korte nachten met veel onderbrekingen wist Christophe de partij te winnen. Nieuweling Bauke Schenkelaars nam het op tegen André van der Weijde maar moest voor nu het punt aan de ervaren rot laten.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Simon Broos-Jan van de Donk1-0
2Ahmad Diab Diaz-Shandijean Shindi˝-˝
3Christophe Rebreyend-Tom Stoek1-0
4Gerard Bilars-Varun Kancharla1-0
5Jason van Oudheusden-Sumit Ganguly˝-˝
6Ed Eveleens-Mark Bas de Leur (J)1-0
7Henk Stipdonk-Cock Hazeu1-0
8René Poots-Hugo van der Laan˝-˝
9Victor van der Kloet (J)-René Weerts0-1
10Bauke Schenkelaars-André van der Weijde0-1
11Willem de Koster-Shyam Balasubramanian1-0
12Edgar Huisman-Simon Dirkse1-0


In de C-groep deed Martin Verolme weer zijn eerste stappen op clubschaakgebied in 8 jaar. Om voorzichtig te beginnen had hij gevraagd om in de C-groep geplaatst te worden maar hij liet meteen al zien dat ook op zijn 85ste zijn schaakvaardigheid nog steeds scherp is. Hij zette zijn 66 jaar jongere tegenstander Quirine Langeveld zonder pardon opzij. Jan, Thomas en Mikola, wonnen alledrie met zwart hun eerste partij bij DSC en voor Thomas en Mikola was dat zelfs hun eerste lange partij achter het bord ooit.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Martin Verolme-Quirine Langeveld1-0
2Arzhang Davazdahemami-Jan van den Bolt0-1
3Obaida Al-Assbahi-Thomas Bredewoud0-1
4Wim Meijer-Mikola Schlottke0-1
5Bas Tijburg-Bert van der Willik0-1
6Jan Torenstra-Maneesh Avadhani1-0
7Ernst Hanewald-Joshua Huijbregts1-0
8Shiraz Alhasan (J)-Ferdinand Schreuder1-0


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap