Delftse SchaakSite

Ted Barendse benoemd tot erelid

Ted Barendse is onder luid en lang applaus op de ALV van 29 augustus benoemd tot erelid van DSC. Anders dan de andere drie benoemingen, waar Ted nog zelf het woord voerde, was het nu de taak aan kersverse voorzitter Henk Stipdonk om Ted te bedanken. Een stukje van die speech staat hieronder om een indruk te geven hoeveel Ted betekent en betekent heeft voor de vereniging.

"Als bestuurslid van DSC was je 10 jaar voorzitter, en daarvoor ook commissaris activiteiten en commissaris persvoorlichting. Je doet daarnaast al datgene wat de club nodig heeft, je bent de club, denkt altijd in het belang van de club. Je komt als eerste en gaat als laatste: zet koffie, geeft de jeugd les, en de senioren, bent aanspreekpunt voor ouders en leden, opent een toernooi, bent wedstrijdleider, toernooidirecteur, ruimt spullen op, ruimt de bar op, sluit de kas, verzamelt de kroonkurken voor een goed doel, ruimt eventueel de kar weg en sluit af. Je heet op zaterdag de tegenstanders welkom, organiseert en ondersteunt schaakactiviteiten, hebt contacten met andere verenigingen in Delft. Volgens mij ben ik de helft van mijn spiekbriefje nog vergeten, wat je allemaal voor de club doet en hebt gedaan is ook veel te veel om op te noemen." - Henk Stipdonk

De toespraak van Henk - Sofya Blanter
De toespraak van Henk - Sofya Blanter


Ted is, zo werd duidelijk na een kleine duik in het archief, in 1988 toegetreden tot het bestuur van DSC. 34(!) jaar lang is hij dus actief geweest als bestuurder en velen van ons die in de afgelopen jaren lid zijn geworden weten niet anders dan dat Ted voorzitter is. Maar zoals Henk in zijn toespraak ook benadrukte, Ted doet zoveel meer. Toen Ted aan Henk, die we net benaderd hadden als potentiële nieuwe voorzitter, een lijstje stuurde met alle dingen die hij deed schrok Henk zich rot. Ted zijn lijst was anderhalve pagina lang. Het moge dan ook duidelijk zijn dat Ted deze eer ruimschoots verdiend.

Ook René Poots nam nog het woord. Naast de pen met inscriptie die Henk had overhandigd was er nog een cadeau. René beschreef Ted, tot instemming van de laatste, als liefhebber maar zeker geen kenner van wijn en Ted kreeg dan ook een wijnbon waarmee hij uit verschillende arrangementen kon kiezen om van wijn te genieten. Als laatste nam Lucien van de Lisdonk het woord. Teds voorliefde voor wijn combineert hij nogal eens met zijn voorliefde voor voetbal en als laatste cadeau kreeg Ted kaarten voor de wedstrijd van "zijn" club Ajax tegen Cambuur. We sloten af met een toast op de drie nieuwe leden van verdienste en het nieuwe erelid.

Liefhebber maar geen kenner - Herman Zonderland
Liefhebber maar geen kenner - Herman Zonderland

er zijn geen reacties: reageer
Agenda

December
Mon 4DSC 4 - Rijswijk 2
 DSC 5 - Schaakmat Westland 3
 Interne Competitie (N10)
 RSC Belgisch Park 2 - DSC 7
Fri 8PK HSB R7
Mon11DSC 6 - Rijswijk 3
 Interne Competitie (N11)
 Schaakmat Westland 1 - DSC H2
Thu14Botwinnik 1 - DSC 1
 DD 2 - DSC 3
Sat16DSC 5 - DSC 6
 LSG 2 - DSC 1
 LSG 3 - DSC 2
 LSG 4 - DSC 3
 SHTV 2 - DSC 4
Mon18Kolderschaak
Wed20Haeghe Ooievaar 2 - DSC 8
January
Tue 2Grand Prix Rapid (3)
Mon15DSC 3 - HSV 1
 Schaakhuis 2 - DSC 5
Mon22DSC 7 - DD 4
 DSC 9 - Voorburg 3
Mon29DSC 6 - Lierse 1
Tue30DD 3 - DSC 4
 Rijswijk 3 - DSC 8
February
Mon 5DSC 7 - DSCV 1
 DSC H2 - Schaakhuis 1

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-1600 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap