Delftse SchaakSite

Interne Competitie V12: In het zicht van de haven

Maandag werd alweer de voorlaatste ronde van de interne competitie gespeeld dit jaar. In de A-groep waren een twee absenties van noot. Zowel Gert Legemaat als Richard Oranje waren bezig de eer van de club te verdedigen in de bekerfinale tegen Rijswijk. Die eer werd ternauwernood behouden met een 2-2 uitslag en er volgt dan ook een replay in Rijswijk om de HSB beker te beslissen. Voor het kampioenschap betekent dit dat dit maandag beslist zal worden in een onderling duel tussen Richard en Gert. Richard heeft aan remise genoeg om clubkampioen te worden en Gert zal dus alles uit de kast moeten halen om hem daarvan af te houden. Ted mocht het vanwege de afwezigheid van de koplopers opnemen tegen Ansh en dat leek hem goed af te gaan. Ted offerde in het eindspel een kwaliteit en Ansh bleef achter met een toren zonder open lijnen. Ted die 2 pionnen voor de kwaliteit had en geen enkel tegenspel hoefde te vrezen won de partij daarna routinematig. Arjan, Sander en Pieter zijn drie namen die nog niet veel gespeeld hebben in de interne van DSC maar ze wisten alledrie met zwart hun partij te winnen. In de strijd om boven de degradatiestreep te blijven gingen Simon en Theo onverrichter zake naar huis door hun remise. Zij en Jorick gaan de laatste ronden beslissen welke 2 van hun 3 nog gaan degraderen.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Ted Barendse (J)-Ansh Jakhari1-0
2Erik Both-Arjan Drenthen0-1
3David Boersma-Pieter Buzing0-1
4Jorick Laan-Sander van Gennip0-1
5Simon Broos-Theo Rekveldt˝-˝


De B-groep was goed bezet. Schwindel van de avond werd met afstand gewonnen door Henk. Volgens hemzelf was hij klaar om op te geven als Corniel een bepaalde tactische combinatie vond maar besloot hij om nog maar een zetje door te spelen. Corniel vond de sterkste weg niet en moest even later zelfs opgeven toen zijn gewonnen stelling in duigen viel. Met winst had Corniel zich vrijwel kunnen verzekeren van promotie naar de A-groep maar door het verlies van Cock Hazeu, zijn naaste concurrent houdt Corniel nog steeds zicht op promotie. Cas van Mierlo maakte een uitstapje naar de B-groep en wist het niet droog te houden tegen de sluwe René Weerts. Ahmad lukte dat wel en hij nam het volle punt mee naar huis tegen Simon Dirkse. In de B-groep zijn Henk en Rob vrijwel verzekerd van promotie maar voor de vierde plek zijn er 4 kapers op de kust. Theoretisch kunnen Shindi, Corniel, Sofya en Cock allemaal nog promoveren. Voor Varun en Simon wordt het moeilijk om zich te handhaven in de B-groep, winst in de laatste ronde zal redding moeten bieden.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Henk van den Belt-Corniel Nobel1-0
2Cock Hazeu-Rob Smits (J)0-1
3Shandijean Shindi-Victor van der Kloet (J)1-0
4Henk Stipdonk-Arzhang Davazdahemami1-0
5René Weerts-Cas van Mierlo1-0
6René Poots-Hugo van der Laan1-0
7Ahmad Diab Diaz-Simon Dirkse1-0
8Shiraz Alhasan (J)-Bas Tijburg1-0


De C-groep was zoals de laatste tijd vaker voorkomt wat dun bezet. Sumit deed goede zaken om zijn promotie naar de B-groep, eindelijk, veilig te stellen met winst op Wim. Mark Bas komt door zijn winst op Ferdinand dichter bij de top 3 maar heeft helaas een te grote achterstand om nog aanspraak te maken op een promotieplek. We hadden ook twee nieuwe namen Rowena en Vincent. Zij mochten meteen tegen elkaar spelen en dat werd een gemoedelijke partij. Rowena gaf, aan haar "oeh die zet had ik niet gezien" te horen, ergens materiaal weg maar de partij bleef leuk en het duurde nog best een tijd totdat Vincent eindelijk het punt mocht bijschrijven.

Een zekere promotie-kandidaat, Christophe Rebreyend ontbrak en hoewel dat hem wellicht zijn eerste plaats in de eindstand gaat kosten is de promotie natuurlijk het belangrijkste. Arzhang heeft de beste papieren om beslag te leggen op de derde promotieplek maar moet nog wel afrekenen met Willem de Koster die hem dicht op de hielen zit.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Sumit Ganguly-Wim Meijer1-0
2Mark Bas de Leur-Ferdinand Schreuder1-0
3Ernst Hanewald-Bert van der Willik0-1
4Rowena Sumalbag-Vincent den Ronden0-1


De tussenstanden zijn hier te vinden: dsc/intern.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap