Delftse SchaakSite

Interne Competitie V11: De apotheose nadert

We lopen inmiddels tegen het einde van het jaar aan. Met nog twee rondes te gaan is het in elke groep nog spannend. In de A-groep was koploper Richard Oranje afwezig. Zijn bardienst was voldoende geweest om de titel veilig te stellen als Gert verloren had van Ted, en hoewel het er voor mij op een gegeven moment uitzag dat dat een hele reële optie was heeft Gert alles bij elkaar weten te houden en remise gemaakt. Beide spelers spelen maandag de HSB-bekerfinale en de ontknoping zal dus op maandag 27 juni zijn in een onderling duel waar Gert moet winnen om zijn titel te verdedigen. Ikzelf speelde tegen Erik Both en dacht dat ik wat minder comfortabel uit de opening was gekomen door een onnauwkeurige zet. Het bleek allemaal wel mee te vallen en zwart kon geen voordeel bewijzen. Doordat Erik het Hollands gespeeld had zat hij met een zwakke e6-pion en hij besloot die pion te geven voor activiteit. In het resulterende eindspel maakte hij echter een paar misstapjes, en behalve een gigantische onopgemerkte blunder van mij waardoor Erik de partij had kunnen redden, won ik het eindspel met een pion meer zonder problemen. Christophe maakte door een late afmelding een uitstapje naar de A-groep maar, zoals we allemaal wel eens gedaan hebben, maakte in een vlaag van verstandsverbijstering een grote fout in de opening die hem meteen een stuk kostte. Ook Sander van Gennip sloot weer eens aan bij de interne en in een partij waar beide kanten kansen misten wist Sander de bovenhand te krijgen in een toreneindspel met een pion meer. André had een goede blokkade en had remise kunnen houden maar met een onoplettende zet liet hij de witte koning uit de gevangenis en die escorteerde pardoes een pion naar de overkant.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Gert Legemaat-Ted Barendse (J)˝-˝
2Lars Visser (J)-Erik Both1-0
3Arjan Drenthen-Bob Voogt1-0
4Nikolaas Verhulst-Christophe Rebreyend1-0
5Theo Rekveldt-Simon Broos0-1
6Sander van Gennip-André van der Weijde1-0


Omdat ik zelf, zoals inmiddels traditie, een ontzettend lange partij speelde (we waren om kwart voor 1 klaar met de analyse) heb ik van de partijen in de B-groep niet veel meegekregen. Promotiekandidaten Rob en Henk waren tot elkaar veroordeeld en Rob had mij van te voren verteld niet te veel risico te willen nemen. Remise was immers voor beide partijen een goede uitkomst met oog op de stand en remise was dan ook het resultaat. Sofya tegen Tom was een geweldig complexe partij. Sofya kwam in grote problemen in het middenspel en besloot een loper voor twee pionnen te geven. Het was niet genoeg maar Tom speelde niet op de meest doortastende manier en toen alles gezegd en gedaan was bleef er witte loper/paard en 2 pionnen voor Tom tegen witte loper en 3 pionnen voor Sofya. Sofya besloot de loper te geven voor de laatste twee pionnen in de hoop dat Tom geen mat kon zetten met paard en loper. Hij bleek echter een ware expert in dat eindspel en won in een handomdraai. Sofya had een overwinning nodig om kans te maken op promotie maar zal nu genoegen moeten nemen met ten hoogste een vijde plaats. Henk en Rob zijn zeker van promotie en op de derde promotieplaats maken Cock Hazeu en Corniel Nobel nog kans.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Rob Smits (J)-Henk van den Belt˝-˝
2Sofya Blanter-Tom Stoek0-1
3Victor van der Kloet (J)-René Poots1-0
4Gerard Bilars-Ahmad Diab Diaz0-1
5Kees Korving-Hugo van der Laan1-0
6Simon Dirkse-Shiraz Alhasan (J)0-1
7Shyam Balasubramanian-Shandijean Shindi0-1


Van de C-groep heb ik helaas weinig details. De partij tussen Obaida en Mark Bas was de eerste partij die klaar was en hoewel de spelers weinig tijd hadden gebruikt was de partij een hele tactische strijd geweest. Beide spelers hadden wat zaken gemist maar diegene die de laatste fout begaat in het schaken verliest en dat bleek Obaida te zijn. Hans Hendriks mochten we na lange afwezigheid weer verwelkomen op de club. Tijdens Corona was hij vooral actief in de online competities maar hij had sinds maart 2020 geen partij meer op de club gespeeld. In zijn eerste partij terug liep het nog niet vlekkeloos en hij verloor van Jan Spoelstra. In de C-groep gaat de strijd om de drie promotieplekken tussen 4 mensen. Christophe, Sumit Ganguly, Arzhang en Willem de Koster zitten allemaal qua punten dicht bij elkaar dus het beloven spannende laatste rondes te worden.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Arzhang Davazdahemami-Matteo Rebosolan1-0
2Obaida Al-Assbahi-Mark Bas de Leur0-1
3Herman Zonderland-Frank de Zwart0-1
4Bert van der Willik-Milan van den Heuvel0-1
5Ernst Hanewald-Maneesh Avadhani1-0
6Jan Spoelstra-Hans Hendriks1-0
7Mats Borgen-Chellu Sreyas1-0


De tussenstanden zijn hier te vinden: dsc/intern.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap