Delftse SchaakSite

Interne Competitie V9: De barcommissie stelt teleur

De 23ste was een relatief rustige avond. Er werden 15 partijen intern gespeeld en geen enkele externe partij. Dat laatste was nog even onzeker omdat Ted en ik dachten dat de halve finale van de HSB beker vanavond gespeeld werd. Ik had al een paar partijen op de lijst met indelingen doorgestreept om ze opnieuw in te delen toen Richard mij liet weten dat het toch echt volgende week pas was.

In de A-groep werden er derhalve 6 partijen gespeeld. De barcommissie in gedaante van mijzelf en Jouke hadden de schone taak gekregen om met wit het op te nemen tegen de twee koplopers, respectievelijk Gert en Richard. Ik was naar mijn indruk met comfortabel voordeel uit de opening gekomen maar liet het wat verwateren met een paar twijfelachtige beslissingen. In een eindspel waar remise om elke hoek loerde wist ik een van de weinige manieren te vinden om op verlies te spelen en slaagde in die opzet.

De tweede helft van de barcommissie was ondertussen bezig Richard het vuur aan de schenen te leggen. Jouke was daarbij alleen vergeten te letten op het apparaat naast hun bord en ging in, naar ik hoor, gewonnen stelling, door zijn vlag toen Richard, die wel op de klok aan het letten was hem een onverwacht schaakje gaf om hem in de war te brengen. En hoewel de barcommissie dus alle kansen had om de stand aan de top te veranderen restte er aan het eind van de avond niets meer dan 0-2.

Alexander Bruschke deed wel goede zaken en brak dwars door de verdediging van Ted heen na een pionoffer in een Grand-Prix achtige stelling. In pakweg 15 zetten was het zo goed als gedaan en hoewel de partij nog iets langer duurde was de uitslag niet meer in twijfel. Nikolaas Verhulst kwam na een lange tussenpoos weer terug op de vereniging. Nikolaas had aan het begin van de pandemie al een paar keer meegespeeld en won zijn 'comeback' partij van Simon Broos.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Jouke van Gosliga-Richard Oranje0-1
2Lars Visser-Gert Legemaat0-1
3Alexander Bruschke-Ted Barendse (J)1-0
4Henk van den Belt-Kees van der Meer˝-˝
5Bob Voogt-Theo Rekveldt1-0
6Simon Broos-Nikolaas Verhulst0-1


In de B-groep werden er door heel wat afmeldingen maar 4 partijen gespeeld. Rob deed wederom goede zaken in zijn missie terug naar de A-groep door van René Poots te winnen. Sofya speelde weer eens tegen Hugo en wist dit keer de winst naar zich toe te trekken en René Weerts revancheerde zijn stikmat van vorige week door van Simon Dirkse te winnen.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1René Poots-Rob Smits0-1
2Sofya Blanter-Hugo van der Laan1-0
3Shyam Balasubramanian-Tom Stoek˝-˝
4René Weerts-Simon Dirkse1-0


In de C-groep werden er 5 partijen gespeeld. Christophe is hard op weg zijn eerste seizoen direct af te sluiten met een promotie naar de B-groep en won overtuigend van Bas. Ook Willem is hard op weg naar de B-groep en won een belangrijk duel van Obaida. We mochten ook een nieuw gezicht verwelkomen: Jan Spoelstra sloot aan en speelde een verdienstelijke remise tegen Milan.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Christophe Rebreyend-Bas Tijburg1-0
2Obaida Al-Assbahi-Willem de Koster0-1
3Ernst Hanewald-Arzhang Davazdahemani0-1
4Herman Zonderland-Bert van der Willik1-0
5Jan Spoelstra-Milan van den Heuvel˝-˝Omdat ik zelf een heel lange partij gespeeld heb, heb ik niet veel meegekregen van de B en C-groep. Deel vooral interessante momenten hieronder! Volgende week zal er in de strijd om het kampioenschap weinig veranderen. Gert en Richard spelen waarschijnlijk allebei HSB-beker en het kampioenschap zal dus op de laatste drie rondes aankomen. Ook in de B- en C-groep ligt de strijd om promotie nog open.

De tussenstanden zijn hier te vinden: dsc/intern.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap