Delftse SchaakSite

Interne Competitie V7: Nieuwe gezichten

Met Tjerk in Curaçao viel het mij ten deel deze week de indeling te maken. Eenmaal op de club kwam ik erachter dat ik één extern team vergeten was en zo moest er flink wat gestreep aan te pas komen om mijn uitgeprinte indeling op orde te brengen. Er werd door maar liefst drie teams een externe wedstrijd gespeeld en toch werden er, mede dankzij 4 (vrijwel) nieuwe gezichten, 14 partijen in de interne gespeeld. Het vijfde en het vierde speelden ook nog thuis dus het was gezellig vol in het Denksportcentrum.

in de A-groep bewees Richard Oranje zichzelf een dienst in de strijd om de eerste plaats door Erik Both te verschalken. Ook Gert Legemaat deed goede zaken en versloeg Alexander Bruschke in een miniatuur met zwart en is de enige speler die Richard nog kan bedreigen in zijn ambities op het clubkampioenschap. In de A-groep vinden we ook het eerste nieuwe gezicht van de avond. Ansh Jakhari (13) is een talentvolle jeugdspeler die over is gekomen van Spijkenisse en vanaf heden voor DSC speelt. In 2021 kreeg hij nog een internationale talentstatus van de KNSB en bijvoorbeeld het Nederlands kampioenschap t/m 8 en t/m 10 schreef hij al op zijn naam. Hij speelde maandag een verdienstelijke remise tegen David Boersma en we zijn benieuwd wat hij in de toekomst gaat laten zien.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Richard Oranje-Erik Both1-0
2Alexander Bruschke-Gert Legemaat0-1
3Bob Voogt-Ted Barendse (J)½-½
4Ansh Jakhari-David Boersma½-½


De B-groep was vanwege de vele externe partijen dun bezet en beide recente degradanten uit de A-groep, Henk van den Belt en Rob Smits, brachten zichzelf met een overwinning weer een stap dichterbij de promotie terug naar de hoogste groep.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Hugo van der Laan-Henk van den Belt0-1
2Rob Smits (J)-Shyam Balasubramanian1-0


De C-groep was wel relatief goed bezet. De topper Willem de koster - Sumit Ganguly was tot stand gekomen door een herindeling en was in ronde 5 al gespeeld en toen gewonnen door Willem. Sumit sloeg maandag meteen terug met zwart en zo staan de heren in de voorjaarscompetitie 1-1. Verder waren er onderlinge duels tussen de vier nieuwkomers. Zahra Goharian die pas anderhalf jaar schaakt en alleen online ervaring heeft speelde een goede partij en won van Thijs Hartmann. Ook Diederick Stolk en Timo Dolné hadden tot maandag voornamelijk online ervaring en hun onderlinge duel werd gewonnen door Diederick.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Willem de Koster-Sumit Ganguly0-1
2Ferdinand Schreuder-Frank de Zwart1-0
3Wim Meijer-Christophe Rebreyend0-1
4Kasper van den Berg-Mark Bas de Leur0-1
5Ahmad Diab Diaz-Nick Ruesen1-0
6Zahra Goharian-Thijs Hartmann1-0
7Bert van der Willik-Ernst Hanewald0-1
8Diederick Stolk-Timo Dolné0-1


De tussenstanden zijn hier te vinden: dsc/intern.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap