Delftse SchaakSite

DSC-H3 onderuit tegen Botwinnik 2

DSC-H3 heeft haar ongeschonden status niet kunnen vasthouden. In Zoetermeer werd met 3½-4½ verloren van Botwinnik 2. Door deze Nederlaag moet er nu gewonnen worden van DD 3 in de laatste wedstrijd.

Teamleider Corniel Nobel gaf het goede voorbeeld. Hij won met zwart in 20 zetten nadat hij vanuit een goede positie met een combinatie een vol stuk won.Het was echter toen al duidelijk dat het geen makkelijke avond ging worden. Op bord acht stond invaller Christophe Rebreyend een stuk achter in een rommelige stelling, een aantal spelers stond wat gedrukt, en de meeste DSC-ers hadden meer tijd gebruikt dan hun tegenstanders.

De volgend partij die afgelopen was, was die van Rob Smits. Er leek niet zoveel aan de hand in het dame-toren-eindspel, waarin in Rob een pionnetje meer had. Totdat hij f2-f3 speelde; Na g5 was er een dubbele matdreiging: zowel op g2, als via e4, waarna mat achter de paaltjes of mat op f1 het alternatief volgde. En toen was het 1-1.

Enkel ongelukkig waren we niet. Het werd 1-2 voor ons doordat Christophe’s tegenstander met een stuk meer (nog steeds) mat-in-1 miste.

Het duurde enigde tijd tot Ahmad Diab Diaz als vierde klaar was. Hij stond lange tijd onder druk, en dat brak hem uiteindelijk op: 2-2.

Niet veel later won Jorick Laan zijn partij. Op bord een had hij met wit een leuke pot gespeeld waarbij hij een kleine kwaliteit had tegen een pion, maar actiever spel, en een veiligere koning. In de tijdnood van zijn tegenstander wist hij dat mooi om te zetten in winst. Het was nu 2-3, maar de resterende borden gaven weinig hoop op een overwinning, en nauwelijks meer op gelijkspel.

Brent Dusseldorp stond tegen de onderste rij aan gedrukt een stelling met dame+loper en twee pionnen meer voor zijn tegenstander, waarvan eentje dicht bij promotie. Hij probeerde nog middels een stukoffer eeuwig­schaak opties af te dwingen, maar dat mocht niet baten: 3-3.

Tom Broekhuizen stond de hele avond niet echt slechter, maar ook winst zat er ook nimmer in. In een stelling met ongelijke lopers koos hij uiteindelijk voor zetherhaling: kamikaze ging noch hem, noch het team helpen: 3½-3½.

Als laatste was Arnt Veenstra klaar. Hij stond lange tijd prima, maar verloor ergens een kwaliteit. Dat leek gezien de compensatie op zich goed te verdedigen (zij het lastig), maar in tijdnood greep hij mis, verloor een vol stuk, en dus de partij, en daarmee de match: 4½-3½.

Hopelijk kunnen we thuis tegen DD 3 het kampioenschap toch opeisen: winnen is voldoende.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap