Delftse SchaakSite

Zwaarbevochten zege DSC-H2 op Rijswijk-H2

DSC-H2 heeft de uitwedstrijd tegen medekoploper Rijswijk-H2 nipt gewonnen; op 16 december wordt thuis de strijd aangebonden met andere medekoploper en -favoriet SHTV 1.

Toine Prangers, Henrik Tamerus, Arjan Drenthen en Evert van den Hooven waren niet beschikbaar. Oorspronkelijk ook Pieter Goossens niet maar toen te elder ure enkele sterke invallers niet beschikbaar bleken was hij toch bereid mee te doen - waarvoor grote dank! Ook Arno Wiersma en Aram Hassan vielen in.

De voor mij nieuwe speellocatie in Rijswijk ligt in het winkelhart - parkeren is lastig; na klaren van dit probleem diende zich een andere complicatie aan: de meesten van ons hadden weinig contanten op zak en de twee nabije geldautomaten bleken gebarricadeerd te zijn - in de speellocatie kon niet elektronisch betaald worden (wel hadden ze gelukkig gratis lekkere pepernoten!). Hierbij mijn excuus aan tegenstanders (zoals die van mij) aan wie wij weinig consumpties aan konden bieden.

Het werd van begin tot eind een spannende wedstrijd. Kopman in vorm Bent Schleipfenbauer had het direct moeilijk en boette al in het vroege middenspel twee pionnen in. Ook Lucien van de Lisdonk had het zwaar en boxte op tegen een sterker wit centrum. Willem-Jan van den Broek kwam beter te staan in een hem welbekende opening, bezette de c-lijn en kon bogen op een sterkere loper. Arno verdedigde zich secuur in een ooit modieuze Siciliaanse variant maar voordeel zat er niet in. Jouke van Gosliga verkreeg een groot ruimtelijk overoverwicht maar met zijn positionele speelstijl zou het waarschijnlijk een lang gevecht worden. Pieter kwam met zwart al snel wat beter te staan maar zat winst erin? Aram speelde een puike opening en ook in het middenspel stond hij een stuk beter. Wybe Evenhuis tenslotte had ook net het betere spel in een partij met voldoende dynamiek.

De eerste uitslagen vielen bij Lucien en Arno: zij konden geen ijzer met handen breken en mochten met remise tevreden zijn. Bent kon het helaas niet bolwerken en moest berusten in een nederlaag. Pieter's voordeel was te gering voor de winst: ook hier remise, 2,5-1,5 achter.

Aram zag zijn grote voordeel wegglippen - ging hij nog verliezen? Willem-Jan was verzeild geraakt in een eindspel met elk een loper, paard en pionnen waarbij zwart een vrijpion op a3 had en onze speler een gedekte op d4 - de voorsprong in tijd werd gaandeweg teniet gedaan en dus kwam de teamcapatain niet meer achter het bord vandaan. Wybe kwam vragen wat te doen met de aangeboden remise: doorspelen indien enigzins verantwoord. Dit bleek een gelukkige greep want niet veel later werd de nieuwe tussenstand doorgegeven: 3,5-2,5 in ons voordeel! Zowel Jouke als Wybe bleken gewonnen te hebben! Bij het doorgeven van een 4-3 stand (al met al zeer verdienstelijke remise van Aram) bood Willem-Jan in een waarschijnlijk gewonnen maar verraderlijk paardeindspel direct remise aan en met het aannemen hiervan was de zege een feit.

Gedetailleerde uitslag:

1 B. Hoogland 1850 - B. Schleipfenbauer 1898 (wit) 1 - 0
2 T. de Ruiter 1981 - L.P.J.A. van de Lisdonk 2019 -
3 V. Geerlings 1817 - W.J. van den Broek 1895 -
4 E. Mulders 1764 - A.A. Wiersma 1887 -
5 A.P.H.M. Kersten - J.S. van Gosliga 1839 0 - 1
6 J.H. van der Tol 1667 - P.A. Goossens 1855 -
7 H.F.A. v/d Stap 1746 - A. Hassan 1591 -
8 B. van Strien 1682 - W. Evenhuis 1890 0 - 1

er zijn geen reacties: reageer
Agenda

September
Mon21DSC GP Snelschaken Online (N1)
 Interne competitie (N3)
Mon28Interne competitie (N4)
October
Thu 1DSC GP Rapid Online (N2)
Mon 5DSC GP Snelschaken Online (N2)
 Interne competitie (N5)
Mon12Interne competitie (N6)
Wed14DSC GP Rapid Online (N3)
Mon19DSC GP Snelschaken Online (N3)
 Interne competitie (N7)
Mon26DSC Rapid Herfsttoernooi
 Interne competitie (N8)
November
Mon 2DSC GP Rapid Online (N4)
 DSC GP Snelschaken Online (N4)
 Interne competitie (N9)
Mon 9Interne competitie (N10)

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-6400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap