Delftse SchaakSite

Vrijgevigheid bij DSC-H8 komt tot een eind

Op maandag 25 november speelde DSC8 een thuiswedstrijd tegen Voorburg 3. Dit team staat laag op de competitielijst, maar had tot nu nog geen sterke tegenstanders gehad zodat er weinig te zeggen viel over hun echte speelsterkte.

Ernst speelde op bord 3 met zwart. Het werd niet zijn avond. Al snel in de opening kreeg hij te maken met een dubbele paardenaanval, ondersteund door een loper. Ter voorkoming van een vork op koning en toren haalde hij zijn (gepende) dame terug, waarna aan de andere kant de gecombineerde aanval doorging. Met dreigend torenverlies hield Ernst het voor gezien en gaf na een half uur op.

Met een voorsprong van 4 pionnen was Bart (met wit) op bord 4 in de “winning mood”.

Al denkende over een afsluitende aanval kreeg de partij een onverwachtse wending. Niet meer gehinderd door zijn eigen ponnen had zijn tegenstander ondertussen een verrassingsaanval voorbereid via open lijnen. Geheel gebiologeerd door zijn komende winst had Bart zijn verdediging niet meer op orde en werd totaal overrompeld door de Voorburg speler.

Bij een 0 -2 tussenstand werd het tijd voor het team om het verder weggeven van partijen te voorkomen.
Op bord 6 had Bert, spelende met wit, een voorsprong opgebouwd bestaande uit 2 pionnen.

Zijn betere stelling, gecombineerd met een solide aanval was voldoende om zijn tegenstander te verrassen en hem mat te zetten nog vroeg op de avond; een ongebruikelijke tijd voor Bert om de partij al te beëindigen.

Op bord 2 speelde uw reporter Aad (met wit) tegen een persoon, die de opening had ingestudeerd, maar door een afwijkende voortzetting mijnerzijds niet meer zeker wist hoe hij verder moest. Na het ruilen van diverse stukken was een geheel open spel ontstaan. Daar bord 1 op een remise leek af te stevenen en DSC op bord 5 achter stond, diende om verlies van het team te voorkomen een alles of niets aanval geopend te worden. Dit kostte me een toren, die enkele zetten later (gelukkig) kon worden teruggewonnen. Met een loper – dame combinatie kon niet veel later mijn tegenstander mat gezet worden.

Jan (met zwart) had op bord 1 een gelijkwaardige tegenstander. Na het afruilen van diverse stukken en pionnen was een remise-achtige stelling ontstaan waarbij beide spelers nog 3 pionnen en een paard bezaten, alles bij elkaar in een cluster. Daar Jan goed is in eindspelen ging het spel gecontroleerd verder. Hij wist een pion te veroveren, waardoor de stelling van zijn tegenstander verder verslechterde. Enkele zetten later kon Jan de partij winnend afsluiten.

Bij een tussenstand van 3-2 moest de laatste partij op bord 5 uitkomst brengen. Joop, spelende met zwart, had op dit bord in het middenspel door enkele slimme combinaties van zijn tegenstander echter een paard en een loper achterstand opgelopen. Manmoedig werd in het eindspel dit verlies nog enigszins weggewerkt maar niet voldoende om de partij te kunnen winnen.

Uitslag DSC8 – Voorburg 3 werd uiteindelijk 3 - 3.

er zijn geen reacties: reageer
Agenda

September
Mon21DSC GP Snelschaken Online (N1)
 Interne competitie (N3)
Mon28Interne competitie (N4)
October
Thu 1DSC GP Rapid Online (N2)
Mon 5DSC GP Snelschaken Online (N2)
 Interne competitie (N5)
Mon12Interne competitie (N6)
Wed14DSC GP Rapid Online (N3)
Mon19DSC GP Snelschaken Online (N3)
 Interne competitie (N7)
Mon26DSC Rapid Herfsttoernooi
 Interne competitie (N8)
November
Mon 2DSC GP Rapid Online (N4)
 DSC GP Snelschaken Online (N4)
 Interne competitie (N9)
Mon 9Interne competitie (N10)

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-6400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap