Delftse SchaakSite

DSC-H3 verslaat DD3

DSC-H3 heeft gisteren de thuiswedstrijd tegen DD3 met 5-3 gewonnen. De overwinning kwam nooit in gevaar.

Rob Smits won gisteren vrij gemakkelijk omdat zijn tegenstander een loper­offer op b5 over het hoofd had gezien. Hij nam het aan, zodat ik snel en een pion en een kwaliteit had gewonnen, Met twee verbonden vrijpionnen op de damevleugel was het snel beslist.

Hierna won Corniel Nobel door een dubbele aanval met een pion een vol stuk, wat snel in het volgende punt resulteerde.Jorick Laan had zijn tegenstander snel onderdruk met een koningsaanval. Zijn tegenstander probeerde nog met een paardoffer dame verlies te vermijden, maar dit was alleen maar uitstel van de beslissing.

Arnt Veenstra had een mindere stelling (volgens hem misschien wel verloren) en met minder tijd op de klok. Tot zijn verbazing kreeg hij plotseling een remise­aanbod. Dit werd na overleg met de teamleider geaccepteerd.

Diederik van Heijgen en zijn tegenstander kwamen hierna remise overeen omdat een winstpoging onverantwoordelijk was.

Brent van Dusseldorp zag een dreiging over het hoofd waardoor een kwaliteit verloor. Toen ook nog zijn koningsstelling werd geopend, was het snel over.

Arno Wiersma had zijn dame geofferd tegen een loper en een toren en ver opgerukte vrijpion. Dit deed hij omdat hij ten onrechte dacht dat zijn dame anders verloren zou gaan. Hij kon even later alsnog remise afdwingen door eeuwig schaak door twee toren op de tweede rij. De overwinning voor het team was hiermee binnen.Alexander Bruschke kon geen gaatje vinden in de verdediging van zijn tegenstander. Na nog wat heen en weer geschuif moest hij in remise berusten in een loper­eindspel.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap