Delftse SchaakSite

DSC-K4 onderuit tegen koploper Schaakhuis

De 3e ronde van de KNSB competitie heeft een nederlaag opgeleverd voor ons 4e DSC team. Uit bij koploper Schaakhuis werd 6 keer de vrede getekend en moesten we helaas ook 2 nullen noteren.

Hieronder de commentaren van de spelers op hun partij:

Ivar (2): vroeg in de partij werden de dames geruild en de partij heeft de remise-marge nooit verlaten. Met wat beter tijdgebruik had het eindspel eventueel nog vechtkansen, maar 0.00 is het onverbiddelijke oordeel van het rekentuig.

Timo (4): ik kwam in het middenspel goed te staan maar verzuimde in tijdnood om een fraaie tactische kans te benutten. Een remise-aanbod kon ik daarna niet weigeren zonder zelf nog in gevaar te komen.

Henrik (6); ik had dezelfde opening als de vorige ronde en wist nu beter wat ik moest doen. Het schommelde een beetje tussen licht en voordeel voor wit dan wel voor zwart. Het evenwicht werd nooit verbroken en eindigde de partij terecht in remise.

Willem-Jan (7): Ik speelde tegen Norbert Harmanus, tevens clubgenoot bij DSC. De eerste 12 zetten kwamen - hoewel niet vaak gespeeld – in sneltreinvaart op het bord, resulterend in een positie die ik eerder op het bord had gehad – ik vroeg me af of dat tegen dezelfde tegenstander was geweest. Ik leek het betere van het spel te hebben, met name vanwege een (potentieel) zwakke loper van mijn opponent. In de praktijk wist hij dit uitstekend te neutraliseren waarna ik nog moest oppassen niet in het nadeel te geraken. Al met al weinig spektakel en een terechte remise.

Hans (1): Ik kwam met wit in een tweesnijdige stelling waar de tegenstander de gebruikelijke plannen beter kende. Een standaard kwaliteitsoffer kwam voor mij dan ook als een verrassing. Hierna stond zwart goed. Dit voordeel werd steeds verder door zwart uitgebouwd. Uiteindelijk niet meer houdbaar voor wit waarna ik moest opgeven

Mark (8): Ik kreeg Evans gambiet tegen me. Kende de opening niet en koos niet de makkelijkste manier om te verdedigen. Na blunders van beide kanten kwam toch nog een gelijke stelling op het bord, maar na een inschattingsfout reageerde ik te agressief en ging ik Mat met mijn koning op f5.

Lucien (3): ik dacht mijn tegenstander in de opening te verrassen maar hij bleek de weinig gespeelde variant goed te kennen en offerde een pion voor dreigingen tegen mijn koning die op f1 belandde. Nadat ik niet scherp genoeg bleef doorspelen moest ik twee volle tempi inleveren en kreeg zwart de kans de pion met voordeel terug te winnen. Dit verzuimde hij echter waarna ik plots weer actiever kwam te staan. In tijdnood gekomen koos ik het zekere voor het onzekere door op een toreneindspel met pluspion aan te sturen. Dit bleek helaas net niet te winnen.

Roland speelde op 4 en mocht van enorm geluk spreken dat zijn tegenstander hem liet ontsnappen met herhaling van zetten waar de winst , ogenschijnlijk eenvoudig, voor het grijpen lag.

Al met al geen verrassende uitslag gezien het krachtsverschil aan een aantal borden.


Hoogland , M. (Mike) 2180 Stam , H.J. (Hans) 2107 1 - 0
Liem , R. (Raymond) 2141 Hoogt de, I. (Ivar) 2113 ½ - ½
Klop , T.L. (Tjomme) 2044 Lisdonk van de, L.J.P.A. (Lucien)
2039 ½ - ½
Milort , G. (Gerard) 2001 Bottema , T. (Timo) 2023 ½ - ½
Straaten van, M. (Marco) 1950 Have ten, R.H.S. (Roland)
2001 ½ - ½
Metselaar , H. (Harold) 1989 Tamerus , H.A. (Henrik) 1897
½ - ½
Harmanus , N.C. (Norbert) 1864 Broek van den, W.J. (Willem-Jan) 1899 ½ - ½
Yalçin , B. (Bilal) 1839 Breton , M.R. (Mark) 1629 1 - 0

Gemiddelde Rating: 2001
Gemiddelde Rating: 1964
5-3

er is 1 reactie: lees | reageer
Open Prometheus Kampioenschap





de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap