Delftse SchaakSite

Fortuinlijk DSC3 wint weer eens

Met behoorlijk wat geluk heeft DSC3 weer 2 matchpunten aan zijn totaal toegevoegd. Hierdoor is tevens handhaving in de 3e klasse KNSB bereikt.
Het 2e van En Passant werd met 4,5 - 3,5 verslagen.

Omdat ik zelf erg lang op mijn eigen partij was gefocust heb ik niet alles goed meegekregen van het verloop van de andere partijen. Daarom hieronder de reacties van de spelers op hun partijen.

Erik was snel klaar: Ik kwam in een stelling terecht waarbij ik de scherpe varianten leek te ontwijken, maar omdat mijn tegenstander zijn stukken niet op een goede manier neerzette, kreeg ik al heel snel een aanval. Hij verdedigde zijn koningsstelling niet goed waardoor ik al na 14 zetten gewonnen stond. Na 19 zetten was er geen houden meer aan en gaf hij op.

Richard: In een gelijkopgaande partij wist ik de witte pion op d6 te winnen. Wit was 1 zet te laat om zelf b7 te winnen. Wit speelde daarna sterk en wist een pion terug te winnen. In een eindspel met zware stukken wist ik wit nog wel hoofdpijn te bezorgen. Hij trapte echter in geen enkele valstrik en kon eeuwig schaak houden. De remise bleek het beslissende halfje in deze match.

Wim: Ik had al snel een gecompliceerde stelling op het bord waarin het moeilijk was de beste zet te vinden. Ik kreeg geleidelijk groot voordeel en kon afwikkelen naar een zeer gunstig eindspel. Het kostte vervolgens weinig moeite dit te verzilveren.

Hans: Met wit kreeg ik een ongebruikelijke opstelling nadat ik de gebaande paden wilde vermijden. Zwart kwam actief uit de opening en ik probeerde met stukkenruil het gevaar te neutraliseren. Dat leidde tot een gelijk eindspel waarin ik vervolgens een stuk wegblunderde. Verlies was niet meer af te wenden.

Jan Peter: Wit won met een paard op d6 de kwaliteit, In het eindspel hoopte ik nog op een vesting maar wit wist naar een gewonnen pionnen eindspel af te wikkelen.

Pieter: Ik overschatte mijn stelling na een creatieve opening. Daarna nam ik teveel risico en maakte een paar tactische foutjes die mijn tegenstander feilloos uitbuitte.

Uw verslaggever kwam erg goed uit de opening en won een kwaliteit en pion. Toen ook de dames werden geruild resteerde een totaal gewonnen stelling. Wellicht raakte ik daardoor minder geconcentreerd en verzuimde ik het af te maken. Mijn tegenstander rook opeens tegenkansen via een ver opgerukte c-pion. Dit kostte me de kwaliteit en een aantal pionnen. In een totaal verloren stelling probeerde ik een truc door een matnet te vlechten van toren en paard. Gelukkig voor ons trapte hij erin waardoor ik mat in 1 kon geven.

Roland won zijn partij ook, maar houdt zijn visie over de partij voor zich....

De persoonlijke uitslagen:
Oranje , R. (Richard) 2107 Kossen , J. (Johannes) 2069 ½ - ½
Buzing , P.C. (Pieter) 2066 Reichardt , J.M. (Jasper) 1974 0 - 1
Kortis , W. (Wim) 2084 Reichardt , R.C. (Robin) 1941 1 - 0
Stam , H.J. (Hans) 2104 Drent , S. (Sjoerd) 1962 0 - 1
Zandwijk van, J.P. (Jan-Peter) 2038 Reichardt , G.J. (Gert) 2006 0 - 1
Lisdonk van de, L.J.P.A. (Lucien) 2046 Heuveling , G.C. (Gijs-Cor) 1844 1 - 0
Have ten, R.H.S. (Roland) 1994 Krouwel , G.T. (Gabriėl) 1883 1 - 0
Biemans , E. (Erik) 2006 Hoogen van den, A. (Arie) 1918 1 - 0

er zijn 3 reacties: lees | reageer
Open Prometheus Kampioenschap

Prinsenstad-toernooi

Delfts Kroegloper-toernooi

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap