Delftse SchaakSite

DSC3 kansloos in titelstrijd na nederlaag tegen medekoploper

Onze mannen van het derde kunnen het kampioenschap in 3G vergeten na een kansloze 6-2 nederlaag tegen medekoploper Stukkenjagers 2.

De op papier veel sterkere tegenstander bleek ook in Tilburg in de praktijk veel beter dan DSC3.

Al snel verloor Pieter Buzing op bord 3 de partij, na een verkeerde afwikkeling naar een eindspel van L vs P. Zijn twee dubbelpionnen werden hem fataal toen zwart een vrijpion wist te creëren die niet te stoppen was.

Ook Lucien speelde niet zijn beste partij. Beide spelers volgden 17 zetten een bepaalde zijvariant en daar waar schrijver dezes met 17…. 0-0-0 een klein voordeel had kunnen behalen volgde 17….Tc8 met pionverlies en een slechte koningstelling. 10 zetten later was de partij afgelopen.

Invaller Henrik speelde op 8 en leek de aanvalsdriften van wit te weerstaan. Toch speelde hij het ergens onnauwkeurig en verloor hij materiaal en daarmee de partij.

En toen stond het al 3-0. Bij winst zouden we de kampioenskansen in eigen hand hebben. Dat doel was nu mijlenver weg….

Roland was op bord 1 geposteerd en speelde zijn gebruikelijke aanvalsspel met wit via de koningsvleugel. Zijn lef werd bijna beloond met winst maar ergens koos hij de verkeerde voortzetting. Gelukkig had hij plan B klaarliggen en dat was remise afdwingen via een torenoffer met eeuwig schaak tot gevolg. Een mooie prestatie gezien het grote ratingverschil.

Hans had in de opening een behoorlijke bok geschoten door een gezonde pion pardoes weg te geven. Daarna was het knokken voor remise, waarin hij nog slaagde ook dankzij een lastig toreneindspel. Of zijn die altijd remise, vroeg iemand zich af….

Helaas werd het tegendeel geleverd bij Onno. Hij speelde dit keer op bord 5 en daar kwam vrij snel een ongebruikelijke opening op het bord. Zwart had lang gerokeerd en voerde druk via de d-lijn. Onno had zijn K naar f1 moeten spelen maar had wel iets actievere stukken. Ook hij verloor dus een pion en zijn tegenstander wikkelde af naar een Toreneindspel dat helaas wel gewonnen bleek.

Martin op 2 kwam volgens mij niet slecht uit de opening en kreeg wat aanvalskansen op de witte koning via de damevleugel. Waar het nou precies mis ging weet ik niet maar feit was wel dat er op een bepaald moment een nul achter zijn naam stond.

Ivar tot slot had ondertussen een remiseaanbod afgeslagen en zag zijn moed beloond worden met een dubbele pionwinst. Verder stonden zijn stukken veel actiever opgesteld en was het wachten op opgave van zijn tegenstander. Dat gebeurde uiteindelijk ook en zo zorgde Ivar voor de eretreffer op deze sombere zaterdagmiddag in Tilburg.

1. Bhattacharjee,S.(Sourav) 2122
Have ten,R.H.S.(Roland) 2003 ½ - ½
2. Clijsen,M.C.(Mark) 2068
Glimmerveen,M.A.(Martin) 2078 1 - 0
3. Konings,F.P.A.(Frans) 2229
Buzing,P.C.(Pieter) 2067 1 - 0
4. Daamen,R.(Roland) 1987
Hoogt de,I.(Ivar) 1987 0 - 1
5. Berg van den,B.(Bram) 2225
Verbaken,O.P.(Onno) 2161 1 - 0
6. Blom,M.H.M.(Martijn) 2076
Lisdonk van de,L.J.P.A.(Lucien) 2062 1 - 0
7. Moor de,E.A.J.(Eric) 2066
Stam,H.J.(Hans) 2133 ½ - ½
8. Huibers,P.(Peter) 2075
Tamerus,H.A.(Henrik) 1950 1 - 0

er zijn 4 reacties: lees | reageer


de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-7600 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap