Delftse SchaakSite

DSC7 boekt comfortabele zege op WSC 5

Gisteren reisde DSC7 af naar de ontmoetingskerk te Naaldwijk om daar de degens te kruisen met WSC 5. In deze pittoreske ambiance, met een ontwerp dat misschien wel deels op de tuinbouw is geοnspireerd, boekte ons team een ruime overwinning.

Toch was het eerste punt voor WSC. Michael moest al snel de handdoek in de ring gooien, nadat al zijn mogelijkheden tot verder uitstel waren uitgeput. Wel stonden we toen al op bijna alle andere borden goed, zo niet winnend.
De volgende beslissing die viel, was in ons voordeel bij hande van Arzhang. Hij stond lange tijd gedrukt en met een pion minder op het bord. Maar opeens had hij dan toch een stuk gewonnen en niet lang daarna de partij.
Hierna werd het steeds duidelijker dat de resterende borden goed stonden. Maar toch pakte WSC nog een puntje. Marfa verloor in goede stelling maar met minder tijd, kort nadat ze het remiseaanbod van haar tegenstander had geweigerd. Erg zuur, maar wel de juiste beslissing.

Hierna stroomden de punten binnen. Stijn, Mark en ik wonnen kort na elkaar. Jesse moest echter nog even aan de bak voor het punt. Hij zat naar eigen zeggen 'na drie uur nog in het middenspel'. Gelukkig voor hem gaf zijn tegenstander twee pionnen weg waarna hij de winst kon binnenhalen.

Ondertussen was Jouke al lange tijd bezig zijn partij te winnen. Hieronder volgt een klein verslag van zijn partij door hemzelf:
''Mijn partij: Tot zet 8 volgden we de partij van Karjakin-Carlsen van afgelopen zondag. Daarna maakte mijn tegenstander een klein foutje waardoor ik de overhand kreeg. Ik koos voor materiaal winst, ten koste van actief spel. De winst kwam objectief niet meer in gevaar, maar concentratie was vereist. Na tientallen zetten waren eindelijk de zwaktes onder controle, en kon ik met een beslissende koningsaanval mijn kwaliteit terugofferen voor de mat.''

Het eindresultaat was zodoende 6-2 in ons voordeel.

Dan wil ik tenslotte mijn eigen partij graag nog tonen. Het commentaar is automatisch gegenereerd door Stockfish op lichess:

er is 1 reactie: lees | reageer


de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap