Delftse SchaakSite

DSC8 ruimschoots langs Botwinnik 4

DSC8 heeft uit bij Botwinnik 4 twee matchpunten gepakt. De topborden wonnen alle vier, de rest deelde de punten.

Als eerste was René Poots klaar. Hij won in het middenspel een stuk na een eenvoudige aftrek-aanval. Zijn tegenstander ga bijna direct op.

Niet snel daarna deelde Victor van der Kloet het punt met zijn tegenstander. Er was veel afgeruild en de overgebleven lopers konden geen vijandelijke pionnen meer aanvallen. Potje.

Vashish Sukul breidde de voorsprong verder uit. In de opening verzuimde zijn tegenstander de boel op scherp te zetten, waarna alles lang niet heel spannend was. Toen Vasish via een simple penning eerste een kwaliteit won, en na wat gefriemel later een stuk voor kwam gaf zijn tegenstander op.

Nishant Narayan kwam met een klein plusje in het middenspel aan. Hij durfde het echter niet om de stelling uit te spelen, en bood tactisch remise aan. Dit werd aangenomen.

Van de partij van Fred Laven kreeg ik alleen de eindstand mee: remise.

Teamleider Arnt Veenstra had ergens een stuk gewonnen en was bezig in het late middenspel mat te zetten. Dit duurde voor mijn gevoel langer dan noodzakelijk, maar de winst kwam niet meer in gevaar, en dat was het belangrijkste.



Roel Visser stond vanaf het begin van de avond iets beter volgens mij, maar bood uiteindelijk remise aan, in een stelling waar ik het nog wel even had willen, maar goed, voor de stand hoefde niet meer, we stonden inmiddels 2-5 voor.

Het is in mijn herinnering een maal eerder voor gekomen dat ik als laatste klaar was met een partij tijdens de externe, het was (hoe toepasselijk) tegen Tijdnood, en Arien Schuitemaker was wedstrijdleider (dus de kenners weten hoe lang dat wel niet geleden was). Enfin, aan mij lag het niet, maar mijn tegenstander investeerde veel tijd om het noodlot af te wenden. Dat lukte niet en zo werd het 2-6.

er zijn 4 reacties: lees | reageer


de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-1200 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap