Delftse SchaakSite

DSC3 behoudt titelkansen na winst tegen Eindhoven 2

Het derde heeft alweer een overwinning geboekt. Dit keer tegen Eindhoven 2 met 4½-3½ een achttal dat in de vorige ronde concurrent Dordrecht wist te verslaan.

Door dit resultaat kan DSC3 nog steeds kampioen worden.
Maar dan zal er wel een klein wonder moeten gebeuren in de laatste ronde...
Dordrecht speelt immers tegen de nummer laatst, Paul Keres 3. En wij tegen Charlois Europoort 2, de nummer voorlaatst. De achterstand is 2,5 bp en een nadelig onderling resultaat.

De wedstrijd begon goed met winst van invaller Pauline. Zij liet de damevleugel min of meer aan zwart en sloeg toe via de koningsvleugel. Een mooi opgezette aanval sloeg door en de winst was een feit.

Daarna won Lucien zijn partij. Zijn tegenstander offerde met zwart een kwal en twee pionnen en kreeg daarvoor een grote ontwikkelingsvoorsprong. Hij verbruikte hiervoor wel veel tijd en was al met 24 minuten achterstand begonnen omdat de reis naar ons clublokaal blijkbaar traag was verlopen. Lucien kon de aanval uiteindelijk makkelijk tegenhouden en afwikkelen naar een gewonnen stelling. Hij moest alleen nog een matdreiging tegen houden. Dat lukte prima en daarna was het, na een fraai mat in 6, ook een overwinning voor de teamleider.

Daarna kwam Roland een remise overeen. Hij leek het betere van het spel te hebben maar nam met zwart toch het zekere voor het onzekere.

Aan bord 2 was Onno niet helemaal scherp in de opening gebleken en keek tegen een zwarte vrijpion op a3 aan. Die was alleen te stoppen door een passieve stelling aan te nemen en dat werd hem uiteindelijk fataal. Zijn 1e nederlaag van dit seizoen was een feit.

Ivar speelde andermaal met zwart en wist vrij makkelijk remise te bereiken. Hij hield daarmee wel zijn ongeslagen status.

Op bord 1 leek Pieter het onderspit te delven toen zijn tegenstander met een schijnoffer de zwarte koningssteling op ging blazen. Maar Pieter had een listig tussenzetje gevonden (hij noemde het een schwindel) en wist daardoor ineens de kansen volledig te keren. Hij won een toren en daarmee de partij. Met de stand van 4-2 was een remise voldoende voor winst en daarmee uitzicht op het kampioenschap.

Hans had lang geknokt voor lijfsbehoud maar wist toch langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe te trekken. Hij leek zelfs nog de partij te gaan winnen, volgens de meeste toeschouwers, maar het gewonnen geachte eindspel zou echter niet te winnen zijn. Daarom werd hier ook een remise genoteerd.
Dat was voldoende voor de benodigde winst voor het derde.

Invaller Jaap toverde een complexe stelling op het bord en leek een winnende aanval op te zetten. Wellicht heeft hij de winst ergens gemist, maar uiteindelijk ging hij toch ten onder in het tactisch geweld dat los barstte.

De individuele uitslagen:
1. Buzing,P.C.(Pieter) 2113 Klomp,R.L.P.(Robert) 2081 1 - 0
2. Verbaken,O.P.(Onno) 2099 Bosscher,J.K.(Hans) 2068 0 - 1
3. Have ten,R.H.S.(Roland) 2018 Vosselman,J.M.(Jan) 2058 -
4. Lisdonk van de,L.P.J.A.(Lucien) 2037 Hurk van den,J.P.A.M.(Hans) 2018 1 - 0
5. Stam,H.J.(Hans) 2072 Friesen,B.(Bas) 1966 -
6. Nies van,P.Y.B.(Pauline) 2112 Toorman,J.(Jan) 1969 1 - 0
7. Hoogt de,I.(Ivar) 1950 Schalij,F.(Frits) 1971 -
8. Flohil,J.A.(Jaap) 2050 Put van de,J.W.P.(Jeroen) 1978 0 - 1

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap