Delftse SchaakSite

WSC te sterk voor DSC1

DSC1 heeft afstand moeten doen van de derde plek na een thuisnederlaag tegen het Westlandse vlaggenschip. Met Olivier als invaller voor Marten zal WSC denk ik nipt favoriet geweest zijn, maar veel zal het niet gescheeld hebben. Joram merkte na afloop op dat we nergens een mazzeltje gehad hebben, waardoor de 3-5 nederlaag logisch was.

1: Joram kwam via een rare zetverwisseling in een gesloten siciliaan en bleek handiger in de verwikkelingen van een onbewust pionoffer. Dit resulteerde uiteindelijk in materiaalwinst.
2: Pauline speelde met wit een erg mooie partij. Helaas sloeg haar aanval niet meer door. Toch een verdienstelijke remise tegen een van de twee sterkste Westlanders.
3: Lisa speelde tegen Timon van Dijk en leek het lastig te hebben. Deze partij heb ik niet erg goed gevolgd, maar ik begreep dat Timon een stuk offerde en won.
4: Martine's partij vond ik lastig te volgen en ineens was het afgelopen. Volgens mij gaf ze iets weg.
5: Zelf speelde ik met zwart een redelijk correcte remise. Wit opende erg tam omdat hij de opening niet kende en kreeg vrijwel geen plusje. De paar kleine kansjes die we in de analyse vonden waren ook te neutraliseren.
6: Talitha leek haar witvoordeel min of meer weg te geven, maar misschien zag ik dit verkeerd. Beide partijen wisten niet veel te bereiken en volgens mij was remise ook hier het correcte resultaat.
7: JP's tegenstander speelde een openingsvariant die erg snel vervlakt. Met zwart kun je daar vrij weinig aan doen en het werd al snel remise.
8: Bij Oli kwam er een tweesnijdende stelling op het bord, maar bleek zwart net wat sneller.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap