Delftse SchaakSite

Giri en Buzing vertegenwoordigen DSC tijdens Hypercube Snelschaaktoernooi

Op zaterdag 15 maart werd in Utrecht het negende Hypercube internationaal snelschaaktoernooi gehouden. Met 128 deelnemers en een gemiddelde elo van 2034 kan dit met gemak een toptoernooi worden genoemd. Pieter Buzing en Anish Giri vertegenwoordigden DSC. Maar ook oudleden Gabriel Smit en Ronald Dannis waren present.

Pieter speelde erg wisselvallig in de voorrondes. Hij scoorde 5 uit 17(?) en belandde daarmee in de vijfde finalegroep van de 7. Hier wist hij met mooi antischaak lange tijd de kopppositie te behouden. Helaas moest hij afsluiten met 2 nullen en eindigde hij op de tweede plaats met 13 uit 17. Dit betekent een TPR van 2137.

Anish maakte in de voorwedstrijd indruk door in de tweede ronde IM Manuel Bosboom te verslaan. Daarna kreeg hij een goede ("probably winning") positie tegen GM Savchenko, maar bood uit respect remise aan. Ondanks een nederlaag in de laatste ronde was 13.5 uit 15 ruim voldoende om de A-finale te halen. De finale poule was 20-man groot met een gemiddelde elo van 2433. Anish vocht voor wat hij waard was maar eindigde met 8.5 uit 19 op plaats 13. Daarmee bleef hij wel GMs Dgebuadze, Levin en Jonkman voor! Zijn TPR was 2396.

Het was een fysiek zwaar en vermoeiend toernooi, waar toch professioneel en in goede sfeer werd geschaakt. Daniel Fridman (2627) won de hoofdprijs door in de laatste ronde concurrent Malakhatko (2600) op remise te houden.

update: Foto's en verslag vindt U hier.

er zijn 4 reacties: lees | reageer