Delftse SchaakSite

DSC9 wint van HTV 6

Het DSC-jeugdteam heeft de plaats in de derde klasse behouden door een overwinning te behalen in de uitwedstrijd tegen Schaakcombinatie HTV 6. In Den Haag werd het 4½-3½ voor DSC.

De wedstrijd begon slecht, doordat Tabitha Slecht verhinderd was en er geen invaller gevonden kon worden. Gelukkig won Sofya snel een stuk; toen ze ook nog een matcombinatie opzette, hield haar tegenstander het voor gezien. Daarmee was de stand in evenwicht (1-1), en een spannende strijd lag in het vooruitzicht, aangezien de verliezer vrijwel zeker zou degraderen.

Jordi was als volgende klaar. Met aan beide kanten een dame en een toren joeg hij de koning van de tegenstander vanaf de damevleugel het vrije veld in.
Terwijl men zich afvroeg hoe dit mat zou gaan, bracht Jordi Krempel vervolgens zijn a-pion naar de overkant.

Tegelijkertijd bracht Jacob Dekker een toreneindspel met een pion meer eenvoudig tot winst door de torens te ruilen en zijn vrijpion naar de overkant te brengen (3-1).

Het zag er toen goed uit, zodat teamleider Ben Sedee met een waardeloze pion meer remise aannam. Reinier Giele kwam tegen de Haagse jeugdspeler Koos Roeleveld echter in grote problemen na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd, en raakte een toren kwijt (3½-2½).

Toen ging alle aandacht uit naar Sylvain van der Meer en Marieke Giele, die bloedstollende partijen speelden. Sylvain had al snel een pion gewonnen, maar was door een vervelend paard van alles kwijt geraakt. Met een toren en een loper achter liet zijn tegenstander hem echter een dame halen, waarna er weer hoop gloorde. Na een onnauwkeurigheid bleken de toren en loper, in combinatie met een vrijpion, echter toch sterker (3½-3½).

Bij Marieke ging de partij lange tijd gelijk op. Marieke stond weliswaar een pion achter, maar haar stukken stonden actief, en zij dreigde een gevaarlijke aanval op te zetten. Zo nu en dan leek zij een stuk te kunnen winnen, maar Marieke joeg op groter wild. Terwijl wij in de wandelgangen bespraken hoe zij na dameruil een verrassend mat met toren en paard zou kunnen geven, gaf haar tegenstander opeens een dame weg. Daarmee leek de strijd beslist, maar in plaats van opgeven, ging Marieke's tegenstander nu lang nadenken, en na enkele zetten en eindeloze minuten overschreed zij de tijd.

De uitslag:
n.o 0-1
Ben Sedee remise
Sylvain van der Meer 0-1
Jordi Krempel 1-0
Reinier Giele 0-1
Marieke Giele 1-0
Jacob Dekker 1-0
Sofya Blanter 1-0

er zijn 8 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap