Delftse SchaakSite

DSC2 speelt weer gelijk

DSC2 blijft verbazen. Tegen het zeer sterke SOPSWEPS ’29 werd weer een verdienstelijk gelijk spel behaald.

De wedstrijd begon goed voor DSC2. Richard Oranje won op het vierde bord vlot zijn partij. Na een wat onhandige opening van zijn tegenstander kwam deze niet meer onder de witte druk uit. SOPSWEPS bezit schter een aantal zeer sterke topborden, en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Op de eerste drie borden behaalde DSC2 geen punten.

Op het eerste bord verloor Dolf Beltz nadat hij in het middenspel een te passieve opzet had gekozen. Kim Meulenbroek speelde tegen IM Riemersma. Optisch leek hij lange tijd goed te staan; hij stond een kwaliteit voor. Zijn witte stelling bevatte echter een versplinterde pionnenstructuur en toen twee zwarte centrumpionnen uiteindelijk hun opmars begonnen viel de witte stelling uiteen. Op het derde bord kwam Bob Voogt slecht uit de opening, en moest een dame geven tegen een toren en paard. Hij probeerde het nog dapper, maar de witte dame was, mede door de inactiviteit van de zwarte stukken, veel te sterk.

De punten moesten dus worden gepakt op de staartborden, en dat gebeurde ook. Lucien van de Lisdonk was op het achtste bord sneller met zijn koningsaanval dan zijn tegenstander. Op het zevende bord kwam Walter Anema erg prettig uit de opening. Toen zijn voordeel verdwenen leek, won hij alsnog door een fraai mat.

Hiermee was de tussenstand op 3-3 gekomen. Jan-Peter van Zandwijk en Kees van der Meer waren nog bezig. Jan-Peter stond beter; hij had een pionnetje meer. Kees stond wat passiever, maar de stelling leek houdbaar.

Jan-Peter probeerde zijn betere stelling in winst om te zetten. Daarbij koos hij echter een totaal verkeerde opzet. Toen hij zich realiseerde dat hij ondanks zijn pion meer ondertussen verloren stond bood hij remise aan, hetgeen zijn tegenstander aannam. Dit tot afgrijzen van zijn teamgenoten.

Bij Kees van der Meer gebeurde precies hetzelfde, maar dan net andersom. Kees' tegenstander had remise afgeslagen, maar diens winstplan bleek een verliespoging. Kees zag echter het pad naar de winst niet, en bood - tot afgrijzen van zijn teamgenoten - remise aan, hetgeen werd aangenomen.

Zo werd de uitslag uiteindelijk 4-4. DSC2 heeft nu 6 matchpunten uit 6 wedstrijden. Het gat met de degradatie plekken echter nog steeds slechts 2 matchpunten, dus het team is nog niet helemaal veilig. Aan de andere kant staan de koplopers maar 3 matchpunten voor, dus het team kan ook nog dromen van een hoge klassering.

Extra
Verslag SOPSWEPS ’29

er zijn 8 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap