Delftse SchaakSite

DSC1 wint met 7-1 van Overschie

DSC1 heeft vandaag de wedstrijd tegen Overschie overtuigend gewonnen. Zes partijen werden gewonnen, en twee borden eindigden in remise, waardoor een 7-1 eindstand op het bord kwam.

Daar waar het eerste het dit seizoen de wedstrijden vaak moeizaam startte, was er deze wedstrijd van het begin af aan geen vuiltje aan de lucht. Op een aantal borden viel al snel enig voordeel te bespeuren, en op geen van de borden leek de DSC-speler problemen te hebben. Daarbij begon DSC1 al met een 1-0 voorsprong, omdat Patrick de Bas zijn partij vooruit had gespeeld, en deze had gewonnen.

De eerste partij die eindigde was het eerste bord, waarop invaller Hora Vlam een degelijke remise speelde. Zijn tegenstander koos een rustige variant. Er zaten nog wel wat dreigingen in de witte opzet, maar Hora speelde het toreneindspel dat op het bord kwam nauwkeurig en kwam nooit in de problemen.

Daarna kwamen er 4 hele punten bij het totaal van DSC. Joram op den Kelder had in een van beide kanten niet foutloze partij groot materiaal gewonnen. Henk Mannen had vanuit de opening initiatief gekregen. De witte koning had nooit een echt veilig heenkomen gevonden, en nadat wit paard op f7 een kwaliteit dacht te winnen bleek de witte koning mat te gaan.

Ted Barendse won in het middenspel een stuk tegen twee pionnen. Hoewel Teds koning weinig bescherming genoot van eigen pionnen, bleek de zwarte monarch nooit echt in gevaar te komen. Toen Ted zelf initiatieven richting de witte koning ging ontplooien overzag zijn tegenstander een mat. Teamleider Gert Legemaat won met zwart in het middenspel een pion. Toen dat er even later twee werden, was het dame-eindspel dat was ontstaan aan Gert wel toevertrouwd.

De laatste twee borden die speelden waren Leo Hofland en Pieter Buzing. Leo was in een eindspel terecht gekomen met beide partijen een toren en loper, waarbij zijn tegenstander een vrijpion op de tweede rij had weten te posteren. De witte stukken waren echter goed in staat een verdere opmars van deze pion tegen te houden, waarna tot remise werd besloten.

Pieter Buzing stond al lange tijd een kwaliteit voor, maar het bleek lastig dat snel in een punt om te zetten. Maar rustig aan lukte dit prima, zoals hieronder te zien. Zo stond er uiteindelijk liefst 7-1 op het uitslagenformulier.

Buzing - Van Kempen
Delft 2008

Diagram
 na 52.f4


52...xg4!? 53.g2
53. Td3 is waarschijnlijk iets nauwkeuriger.
53....d1!
Mijn geplande 54.xd1 faalt nu op simpel 54...xd1. Wat nu? 54.fd2 h5 55.f4 f3 56.g3 b3 57.8d3 wint.
54.f1 e2 55.g1 c3 56.e1+ h6
Hier kon wit geen matnet meer maken. Uiteindelijk won dit doordat wit alles mocht ruilen.

DSC1 klimt met door overwinning met stip naar de vijfde plaats, maar staat tevens maar 1 matchpunt voor op plaats 7.

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap