Delftse SchaakSite

HSB bekerteam na snelschaken langs WSC

Het HSB-bekerteam van DSC is doorgedrongen tot de halve finales. In de kwart finale werd het bekerteam van WSC na snelschaken verslagen.

In de reguliere partijen leek het lange tijd gelijkop te gaan. Martin Glimmerveen speelde als eerste remise. Bij Willem-Jan van den Broek zag het er wat minder goed uit. Nadat hij de zware stukken had laten ruilen was zijn actieve stelling verdwenen en stond hij een pion achter. Har van Himbergen stond ook niet heel lekker, met een koning op f1 en een toren op h1. Bij Arno Wiersma zag het er wat beter uit; hij had een prettige drukstelling.

In de tijdnoodfase gebeurde er vanalles. Willem-Jan wist zijn stelling remise te houden, maar Arno greep in de tijdnoodfase mis. Het kostte een kwaliteit en daarmee de partij. Op het eerste bord was Har echter de problemen teboven gekomen en won hij het eindspel. Zo was de einstand 2-2 en moest er gevluggerd worden.

DSC kwam bij het vluggeren snel op voorsprong. Arno profiteerde van een mislukte opening bij zijn tegenstander en won soepel. Martin ging even later echter de mist in. Hij had een toren verloren en ging even later mat.

De andere twee borden zagen er eng uit. Har had een paard en dame van zijn tegenstander rond zijn koning cirkelen, en Willem-Jan stond een pion achter in een toreneindspel.

Bij Har kwam eeuwig schaak op het bord, dus kwam alles aan op de partij van Willem-Jan. Zijn tegenstander bracht bekwaam de extra pion naar de overkant, waarna Willem-Jan niet de net op het bord verschenen dame afruilde, maar via een schaakje de toren won. Toen zijn tegenstander even later de dame liet pennen was de verloren stelling van Willem-Jan plots gewonnen. Hij had meer pionnetjes over.

 WSC1970-DSC19992-21½-2½
1Frans Vreugdenhil1925-Har van Himbergen (wit)20560-1½-½
2Ton Dulk1966-Martin Glimmerveen2076½-½1-0
3Michiel van Woerden1963-Willem-Jan van den Broek1954½-½0-1
4Marco Kuyvenhoven2026-Arno Wiersma19101-00-1

er zijn 11 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap