Delftse SchaakSite

Arno Wiersma wint zijn groep tijdens Corus 2008

Van alle DSC-ers die deelnamen aan de tienkampen, heeft alleen Arno Wiersma zijn groep weten te winnen. Met een indrukwekkende 8 uit 9 werd hij ongeslagen en afgetekend kampioen.

De resultaten van de andere DSC-ers waren wisselend. In de hoogste groepen scoorden Ted Barendse en Chiel van Oosterom ietwat teleurstellend. Ted behaalde, als een van de zwakkeren in de groep, 2 punten. Chiel eindigde op 6 punten, maar won de laatste partij reglementair omdat zijn tegenstander ziek was.

Gert Legemaat speelde in groep 2A een behoorlijk toernooi en werd derde. Met wit scoorde hij uitstekend, met zwart ging het helaas wat minder voorspoedig. Maar met 5½ uit 9 was het een goed toernooi. Leo Hofland bleek in groep 2F uitermate solide. Hij verloor geen enkele keer. Onder andere door het gebrek aan wedstrijdritme won hij echter ook maar 1 keer.

In de groepen 4 kwamen een viertal DSC-ers uit. René van Alfen speelde geen lekker toernooi en eindigde op 2½ punt. Simon Broos kende een dramatische start (1 uit 5) maar krabbelde daarna nog op naar 2½ punt uit 8. Bart Meulemans kende eveneens een belabberde start in zijn groep (1 uit 4), maar herstelde zich daarna knap. Met 5 uit 9 deed hij het iets beter dan (op papier) verwacht was.

Arno Wiersma speelde daarentegen een zeer geslaagd toernooi. Na een start met drie overwinningen volgden in het middendeel twee remises. Daarna won hij nog drie maal, waardoor hij op 8 uit 9 eindigde. Volgend jaar mag hij het in groep 3 proberen.

Corniel Nobel speelde in groep 5A zeer wisselend. Hij bereikte vele mooie stellingen, maar verzilverde daarvan slechts de helft. Met 4 uit 9 eindigde hij in de middenmoot, maar een hogere klassering was zeer goed mogelijk geweest.

Voor Bert van der Willik was het een uitermate ongelukkig toernooi. De punten wilden maar niet binnen komen, en hij eindigde dan ook als laatste in zijn groep.

Eerder in het toernooi had Pauline van Nies haar weekendvierkamp gewonnen met 2½ uit 3. Ze deelde de eerste plek met Arthur Pijpers, die bij het Zoetermeerse Botwinnik speelt.

Tabitha Snikkers presteerde uitstekend door haar dagvierkamp te winnen met maar liefst de maximale score. Naomi Snikkers werd in haar dagvierkamp derde met 1 uit 3.

Kijk voor de eindstanden van de amateurgroepen op de toernooisite .

Zie voor verslaggeving tijdens het toernooi de toernooidraad.

er zijn 8 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap