Delftse SchaakSite

HSB-bekerteam in slotfase ruim langs DD

Het HSB-bekerteam heeft met 3½-½ van DD gewonnen. De uitslag kwam echter pas in de tijdnoodfase tot stand, en viel daar ruimer uit dan op basis van de borden (en tijd) was verwacht.

Het verloop van de wedstrijd was prettig. Zowel Har van Himbergen als Frank van Zutphen leken met een voordeeltje uit de opening te zijn gekomen. En Willem-Jan van den Broek en Martin Glimmerveen stonden ook niet minder.

Dat laatste toonde Willem-Jan vlot aan. Nadat zijn stelling steeds beter was geworden kwam hij met een stukoffer witte stelling binnen en was het eerste punt binnen.

De andere spelers waren echter geenszins van plan er snel een punt achter te zetten. Tot diep in de tijdnoodfase speelden ze door. Har was zijn voordeel kwijtgeraakt, maar stond nog redelijk gelijk. Alleen had hij erg weinig tijd over. Dat laatste gold ook voor Frank, al had die nog steeds voordeel. Op het eerste bord stond Martin echter zeer prettig met een tijdsvoorsprong en een gedekte vrijpion op de zesde rij.

Daar waar de toeschouwers een overwinning voor Martin en twee nederagen op tijd op de andere borden verwachtten, ging het anders. Allereest kreeg Har met een behoorlijke tijdsachterstand remise aangeboden. Hij stond wat minder, maar leek zijn koning net goed genoeg beveiligd te hebben. Met een minuutje op de klok kneep hij uiteraard zijn handen dicht met het aanbod.

Vervolgens kwam Frank in vreselijke tijdnood. Hij had eerder zetherhaling laten liggen, om daarna een wilde tijdnoodfase in te gaan. Daarin vergat zijn tegenstander een stuk in veiligheid te brengen, waardoor de stelling plots zeer gewonnen was. Alleen was zijn tijd bijna op. Heel snel spelen dus, en met nog ruim 10 seconden op de klok wist hij zijn tegenstander mat te zetten.

Tenslotte was Martin nog bezig. Hij probeerde de stelling te forceren, om zo zijn vrijpion uit te kunnen buiten. Dat deed hij wellicht niet helemaal correct, maar het hij wist uiteindelijk de g-lijn te openen. Zijn toren kwam binnen, waarna zijn tegenstander, die ook nog maar weinig tijd had, de vlag kon strijken.

 DSC2018-DD18893½-½
1Martin Glimmerveen2076-P. Smeele20241-0
2Har van Himbergen2056-L. van der Sluijs1803½-½
3Frank van Zutphen1985-W. Reimer18651-0
4Willem-Jan van den Broek1954-R. Henn18641-0

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap