Delftse SchaakSite

DSC1 verliest van DD

DSC1 heeft de eerste partij van het seizoen 07/08 met 3-5 verloren van streekgenoot DD 1. Alhoewel de wedstrijd redelijk gelijk opging, heeft DSC nooit uitzicht gehad op matchpunten.

Aan bord 1 wist Marten Wortel zijn tegenstander Prakken al op zet 3 uit de theorie te lichten. Marten speelde hierna zelf echter ook niet overtuigend en accepteerde in mindere stelling dankbaar het remiseaanbod van zijn tegenstander.

Joram op den Kelder kwam op bord 2 in een onbekende stelling terecht. In een poging de stelling te houden, besloot hij kamikaze te plegen. Tegenstander Van Egmond wist het daarna eenvoudig af te maken.

Aan bord 3 mocht Ted Barendse plaatsnemen. Ted sloeg met het oog op de andere borden een vroeg remiseaanbod van zijn tegenstander Dickhoff af, offerde een pion en wist zijn tegenstander vervolgens positioneel keurig van het bord af te duwen.

Teamleider Gert Legemaat trof aan bord 4 Edgar Blokhuis tegenover zich. In een redelijk gelijkstaande stelling wist Gert een benodigde paardmanoevre niet te vinden, waarna hij gedwongen was zijn dame te offeren. Dit materiaalverlies is Gert nooit meer te boven gekomen.

Henk Mannen had op bord 5 een zware kluif aan tegenstander Nicolson. In een zo goed als verloren eindspel van paard tegen loper met een pion minder wist Henk wonderbaarlijk nog een halfje uit het vuur te slepen.

De strijd aan bord 6 was snel gestreden. Zowel Patrick de Bas als tegenstander Koppens hadden hun redenen om tevreden te zijn met de snelle remise die door zetherhaling op het bord kwam.

Pieter Buzing kreeg aan bord 7 een goede stelling tegen tegenstander Happel. Helaas pakte Pieter het iets minder handig aan, verloor een pion en kwam in een minder, maar houdbaar eindspel terecht. Een tweede fout betekende echter het definitieve verlies van de partij.

Tot slot mocht invaller Bob Voogt zich aan bord 8 bewijzen. Tegen tegenstander Vistisen kreeg Bob een aardige stelling in handen. Helaas gingen de winstkansen door ietwat onnauwkeurig spel teniet, waarna een remise-eindspel overbleef.

Sommerend: een overtuigende nederlaag zonder een schijn van kans.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap