Delftse SchaakSite

DSC9 verovert eerste matchpunt

De talenten van het jeugdteam hebben tegen Rijswijk 5 hun eerste matchpunt behaald.

Het negende begon de wedstrijd met een 1-0 voorsprong, omdat de tegenstander van Jop van Roosmalen zich in de dag had vergist.

De volgende wedstrijd die afgelopen was, was de wedstijd van Rick Beekenkamp, die, zoals later bleek, een half punt weg gaf door remise te maken in een zo goed als gewonnen stelling.

Tabitha Snikkers was de eerste met een overwinning waar echt voor gespeeld was. Dit was weliswaar omdat Patrick de Bas haar tegenstander moest wijzen op het feit dat zijn tijd op was, maar afgezien van dit feit ben zou ze de wedstrijd toch gewonnen hebben. De wedstrijd was overigens Tabitha's eerste wedstrijd in het negende.

Hierna liet Sylvain van der Meer zich helaas mat zetten op bord acht, wat de totale stand op 2½ - 1½ bracht.

Gino Lobato wist zijn partij na een niet zo heel spannend eindspel tot een goed einde te brengen, zodat ook de 5e wedstrijd gewonnen werd.

Het laatste halve punt werd door Naomi Snikkers behaald, in haar eerste wedstrijd in het negende meteen op het eerste bord. Haar tegenstander had zeer veel moeite met Naomi, getuige het feit dat hij aan het einde van de partij nog 6 minuten had, tegen 36 van Naomi.

De bord 2 speler, Mathijs Gijsbers, verloor helaas zijn wedstrijd, wat de stand op 4-3 bracht.

De last om te winnen lag toen op de schouders van Ben Sedee. Helaas maakte hij (met nog 10 minuten op zijn klok, evenals zijn tegenstander) een foutje, waardoor de totale wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel.

DSC9 kan al met al best tevreden zijn met het gelijke spel.

er zijn 7 reacties: lees | reageer