Delftse SchaakSite

Stanislascollege eerste en TUDelft tweede bij Royal Haskoning NK Schoolschaken

Vandaag was de laatste dag van het NK schoolschaken en er kwamen heel wat DSC'ers in actie. Een team van de TUDelft speelde een match met een team van de Rijksuniversiteit Groiningen, als voorproefje op de nieuwe categorie van hoger onderwijs die volgend jaar aan het NK schoolschaak toegevoegd zal worden.

Hierin speelden voor de TUDelft vier DSC'ers mee: Marten, Mark, Henrik en Olivier. De eerste wedstrijd werd met 3-1 verloren. Marten won en de anderen verloren, waarbij opgemerkt moet worden dat vooral Mark en Olivier goed zouden hebben gestaan. De tweede partij herpakte het team zich en won met 2½-1½ (Marten 1; Mark 0; Hernik 1; Olivier ½ ), maar dat was dus net te weinig. Een troost was dat zelfs deze 2e plaats 400 euro opleverde.

Het Stanislascollege prolongeerde de titel voor de bovenbouw categorie van de middelbare scholen. Er hebben in de hele aanloop naar de finaledag 7 verschillende mensen meegespeeld : Joram, Jan-Pieter, Roland, Marianne, Giordano, Fabian Secker (enig niet DSC-lid) en ik.

Op de finaledag speelden Jan-Pieter, Roland, Giordano en ik mee. We waren dus niet eens in de sterkste opstelling gekomen. De overgebleven vier teams speelden een halve competitie tegen elkaar. De eerste wedstrijd tegen het Cambreur College uit Dongen werd redelijk soepel met 3½-½ gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Stedelijk Gymnasium Leiden team 2 (het eerste team hadden wij de zaterdag ervoor al uitgeschakeld), verliep stroever. Bij een 2-1 voorsprong stond Roland wat minder, maar hij hield het remise en we wonnen die wedstrijd dus.

De laatste wedstrijd tegen het Gertrudis College uit Roosendaal zou voor de beslissing zorgen, aangezien zij tot nu toe ook hun twee wedstrijden gewonnen hadden en bovendien evenveel bordpunten hadden. Een 2-0 achterstand werd door Roland (vanuit straalverloren stelling) en mij omgebogen naar 2-2. Matchpunten en bordpunten gelijk en dus viel het vierde bord af in de onderlinge partij. Die hadden wij verloren en dus waren wij winnaar.

Meer informatie is te vinden op http://www.schaakbond.nl/royalhaskoningnkschoolschaken/

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap