Delftse SchaakSite

DSC2 wint laatste ronde overtuigend; Sliedrecht degradeert

Voor het eerst dit seizoen behaalde DSC een overtuigende overwinning. Met 6½-1½ werd Sliedrecht overtuigend verslagen.

Aan het begin van deze laatste ronde waren er nog minimale kansen dat DSC2 zou degraderen. Het was tenslotte een zeer spannende poule waarin we zaten.
Sliedrecht had evenveel matchpunten maar wat minder bordpunten.

Hoewel we met een 4-4 uitslag definitief veilig zouden zijn, is dit nimmer bij ons opgekomen. We waren erop gebrand een teleurstellend seizoen overtuigend te beeindigen. En zo geschiedde.
Al na 2½ uur spelen leidde onze topscorer Patrick ons de weg. Hij had het zijn tegenstander wat moeilijk gemaakt in een Benoni en al snel won Patrick wat stukken en de partij. Snel hierna volgde Kim Meulenbroek die het Janisch van zijn tegenstander nauwkeurig verpulverde. Op de stand 2 - 0 kreeg JanWillem een remise aanbod die hij aannam en deed Dolf eveneens een remiseaanbod in een stelling die gelijk stond maar waarbij degene die ging forceren in problemen zou komen. Dolf's tegenstander weigerde en kreeg daarna niet veel kansen meer.
In de tussentijd was Joram in een gewonnen Toreneindspel op bord 1 terechtgekomen wat hij vakkundig afmaakte. Ook Walter stond tegen de tijdcontrole zeer goed en beeindigde de partij met de mooie zet e6.

Toen hadden we dus al 4½ punt en eindelijk een soepele overwinning behaald. Dolf offerde vervolgens in tijdnood een kwaliteit en creeerde daarmee zoveel problemen bij zijn tegenstander dat deze door zijn vlag ging. Bleven over Pieter en Frank van Zutphen op bord 7 die de gehele partij wat beter stond en op een rustige manier afwikkelde naar een gewonnen eindspel na de eerste tijdcontrole. Dit eindspel werd soepeltjes gewonnen (6½-½). Als laatste bleef over Pieter die een zeer goede stelling in 1 zet verknalde in tijdnood (zijn tegenstander had nog 1 truc waar Pieter in tuinde). Lang bleef Pieter zwoegen voor een halfje maar uiteindelijk moest hij zijn koning omleggen.

Zo werd het dus overtuigend 6½-1½ waarbij er winst was op de 1e vijf borden! Doordat Promotie 2 verassend gelijk speelde tegen Venlo en DBC ook met 6½-1½ verloor van Paul Keres 2 degradeert tot onze verbazing Sliedrecht uit onze klasse. En daar had niemand aan gedacht.

DSC2 is uiteindelijk met 9 matchpunten en 37½ bordpunten op de 5e plaats geeindigd.

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap