Delftse SchaakSite

DSC7 gaat hard onderuit tegen kampioen Schaakhuis 2

Het zevende team heeft zijn laatste wedstrijd met grote cijfers verloren van Schaakhuis 2. De kampioen van klasse 2B won met liefst 1-7.

Schaakhuis begon met een 1-0 voorsprong. Kees Huygen had zijn wedstrijd vooruit gespeeld, maar in een zeer goede stelling helaas materiaal weggegeven.

Invaller Paul van Riet ging al snel onderuit aan bord 7, en aan bord 1 gaf René Torenstra op nadat hij materiaal in de aanbieding had gedaan. Toen ook Kees Korving de vlag moest strijken (hij had in het middenspel een pionnetje verloren en kwam dat verlies niet teboven) tekende een grote nederlaag zich af.

De nederlaag van Gerrit Bussmann was zuur. Hij stond in de eindstelling een vol stuk voor, maar de digitale klok gaf aan dat zijn tijd op was. De tweede invaller, Steef van der Weele, zag een te optimistische pionwinst bestaft met stukverlies. Hij probeerde het nog wel, maar zijn tegenstander liet hem niet meer glippen.

Simon Dirkse kwam aan het laatste bord in tijdnood. Zijn tegenstander had al een betere stelling, en Simon kon het onvermijdelijke niet voorkomen. Onder druk op het bord en onder tijdsdruk viel zijn vlag.

De eer werd gered door Bart Vlasblom. Bart stond de hele partij wat onder druk, maar had de hele partij ongeveer 10 minuten meer op de klok. Toen zijn tegenstander in tijdnood kwam liet hij een paar tegenkansen toe. Bart offerde een toren, en zijn tegenstander had teveel tijd nodig om de juiste zetten te vinden.

Daarmee was de eindstand 1-7, en maakte Schaakhuis 2 duidelijk dat het terecht kampioen werd van deze klasse.

er zijn 8 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap